משבר זוגי: איך לצאת ממעגל שליטה
הילה
אנחנו במשבר!!!
⌄
בעלי מזה 4 חודשים הולך מידי שבוע 3 פעמים עם חבריו פוקר, סנוקר וכדורגל.לא אחת הוא אמר לי שחבריו היו לפני ויהיו אחריי.ואני יושבת בבית מחכה לו.אנא המליצו לי מה לעשות - כל פעם שאני מעלה את הנושא אנו נגררים לויכוח קולני ואני תמיד נפגעת מכך ולא עובר שבוע שאני לא מתעצבנת ברמה שפוגעת בבריאותי.אנא עזרו לי במהרה.
ד"ר אורן חסון
הבעל, החברים והאשה הטריה
⌄
הילה יקרה,
אתם באמת במשבר, ואת לא צריכה לשבת בבית לחכות לו.תביני שכרגע "המשחק" ביניכם הוא שהוא לוקח לעצמו חופש מהזוגיות, ואת מכרכרת סביבו, ולמרות המריבות, שאולי לא נעימות לו, הוא מרוויח את זה שהוא שולט בך ושולט בזוגיות שלכם. בתנאים הנוכחיים את היא הנפגעת, ותהיי מוכנה לעשות הכל כדי שהוא יהיה בבית.אל תעלי את הנושא כלל, אלא מצאי לך עיסוקים משלך, וכשהוא שב הביתה, תשתדלי לחזור רק מעט אחריו. אם הוא חוזר מאוחר, מצאי חברה שהיא אשה של לילה מאוחר, שתתאים לך לשעות הללו, ושהוא יהיה זה שיתחיל להתעניין במה שאת עושה, ובחברות שלך. לפחות לא תתעצבני עד רמה שפוגעת בבריאותך.זה לא יפתור את הבעיה, אבל זה יגרום לה לשנות כיוון. השלב הבא צריך יהיה ללכת ליעוץ זוגי, אלא אם תצליחי, בעזרת תרגילי ההעלמות שלך, להגיע איתו בעצמך לשיחות של הבנה של הכאב שלך ושל הכאב שלו, כלומר, שתוכלו לראות זה את הקושי של זו (ולהפך). אם תדעי, בעקבות תרגילי ההעלמות הללו, לתפוס אותו לשיחה בשלב שהוא עדיין לא כועס מאד, אלא מבולבל, יהיה לך יותר קל. אם לא תצליחי ליצור מכך תובנה חדשה של מצבכם, אז לפחות אולי תצליחי, בעזרת זה, לגרור אותו ליעוץ זוגי.