משבר זוגי: מה עושים?
שחר
משבר גיל 40 דחוף
⌄
שלום רב
אנחנו נשואים מזה 14 שנה בני 40 וקצית עם שלושה ילדים שהגדול בן 12.אני מחשיב את עצמי שבעל טוב מידי שמאוד סגור על עצמו כדי לעבור את המשבר שלי התחלתי ללמוד משהו שהיה חלום בעניי .לפני כחודשיים לאחר שחזרנו מטיול בחול.אשתי העירה את תשומת ליבי שאין לה ריגושים ממני.שהיא אף פעם לא הייתה מאוהבת בי. ושהיא יודעת שבגדול היא אוהבת אותי באה לה משהו אחר . שיגרום לה להרגיש אחרת אולי חיים אחרים נדודים וכו .היא מאוד רזתה מאוד מטפחת את עצמה ונראת טוב .היא התחילה טיפול פסיכולוגי כדי לנסות ולהבין מה חסר לה בקשר ומה לא סגור אצלה (הייתה לה ילדות מאוד קשה) . . . המוזר הוא שאני לרגע לא הרגשתי שיש בעיה בקשר.להיפך חשבתי שהקשר שלנו מושלם. יש המון אהבה המון כיף וצחוקים כמעט בלי מריבות. וסקס נהדר. אני יודע בוודאות שלא מדובר בבגידה שלה בי .אז איך זה קורה כרעם ביום בהיר?. ויותר חשוב איך עליי להתנהג האם להמשיך ולהראות תמיכה ואהבה . לשלוח מידי פעם פתקים.וזרים. או ללכת צעד אחורה ולהמתין?
ד"ר אורן חסון
רעם ביום בהיר
⌄
שחר יקר,
האמת היא שקצת בלבלת אותי. התחלת מהתהליך שאתה עובר (ללמוד משהו שהיה חלום בעיניך), ועברת מהר, ללא קשר, לכאורה, לתהליך שאשתך עוברת. האם אלה קשורים זה בזה? האם היא שמחה בתהליך שאתה עובר או אולי מנסה בדרכה למחות עליו ולהסביר לך שהיא לא בכיס הקטן שלך? – אני לא יודע.העובדה שהיא מספרת לך את מה שהיא מספרת, והעובדה שהחלה לא מזמן בטיפול פסיכולוגי, אומרות שהיא עוברת תהליך משלה. אולי של חשבון נפש, שאנחנו נוהגים לעשות לקראת גיל ארבעים. בצד זה, העובדה שעבורך זה "רעם ביום בהיר", אומרת שלא היית רגיש מספיק כדי לראות, ואולי גם שהיא לא היתה פתוחה איתך מספיק כדי לדבר על זה – אולי כי היית מרכיב בחשבון הנפש הזה, ואולי כי אתה לא מקשיב נכון עבורה, כפי שהיא צריכה.היא אומרת לך עכשיו. הקשב לה. דבר איתה, בעיקר כדי להבין ולא כדי להתגונן. אתה עדיין לא מבין, וכל עוד לא תבין לא תדע מה אתה אמור לעשות. אם תתגונן בשיחה איתה, או תסביר לה מדוע היא טועה, היא תיסגר בפניך, ולא תלמד דבר. נסה לדבר איתה כדי להבין ולא כדי להתגונן מפני הרע שעומד להגיע. זו תהיה הדרך הנכונה ביותר גם לדעת מה לעשות בהמשך. ואם אתם לא מצליחים לעשות זאת לבד, לכו ליעוץ זוגי.
שחר
רעם ביום בהיר
⌄
קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה ועל הידע הנרחב . אז כך היא כן מפרגנת ללימודים שלי. גם שאני מגיע מאוד מאוחר הבייתה לאחר הלימודים. ברגע שהיא אומרת לי שקשה לה ושאין לה ריגושים ממני וכו .זה מאוד מעציב אותי ויותר מפחיד אותי כי נראה כיאלו יש משהו שלישי בקשר ואולי מכוון שכך אני לא מקשיב לה . חשבון נפש שלה הוא כללי גם לגבי העבר שלה שהיה די בעייתי ולא טופל מעולם . .. האם יכול להיות שהתחושות שלה הופיעו באמת פתאום כרעם.? כי גם לפי דבריה זה פתאום שהיא הרגישה שחסר לה משהו בקשר ובכלל.
ד"ר אורן חסון
הקשבה
⌄
שחר יקר,
אתה מבקש את עצתי, ושאספר לך מה עובר עליה, במקום להקשיב למה שכתבתי לך, והוא להקשיב לה. היא תדע לומר לך זאת הרבה יותר טוב ממני. קרא שוב את מכתבי הקודם, ואולי אפילו שוב ושוב.לעצם עניין הרעם ביום בהיר: בדרך כלל מה שקורה הוא שמחשבות חולפות, ומייחסים או לא מייחסים להם חשיבות. לא כולם מחצינים ומספרים מחשבות, היסוסים והתלבטויות, ולא פעם כדי שלא להזיק למה שיש, עד שתבוא החלטה. ההחלטה, יכולה לבוא כתוצאה של ארוע חיצוני או אמירה של מישהו שלפעמים יכול להיות לא שייך לחלוטין, שנתן "הארה" לכל המחשבות הללו, והגעה למסקנה, וזה יכול להיות הצטברות של עוד ועוד עניינים באותו כיוון, עד שכף המאזניים, זו של החלטות, נוטה לכיוון חדש. מבחוץ, זה יכול להיראות כרעם ביום בהיר. אני לא יכול לומר לך אם זה אותו עבר בעייתי שלא טופל ושהוא הבעיה. יתכן. יתכן שזו הארה הקשורה אליו, ואולי לא. ואולי זו סיבה שאתה נותן לעצמך, כי אתה מסרב להאמין שהיה או יש משהו אחר שקשור אליך. גם זה יכול להיות. לכן אני מחזיר אותך לתשובתי הקודמת. קרא אותה.
שחר
הקשבה
⌄
אורן תודה רבה על הכל. נסתי לדבר איתה ולבוא בגישה שאולי לא הייתי קשוב לה כמו שהיא היתה רוצה . אלה התעסקתי בלהיפגע. היא הסכימה איתי. אבל אמרה לי שהיא נמצאת בתוך תהליך עם עצמה שתגיע למסקנות הבנות והחלטות .היא תשתף אותי. שהבעיה נמצאת אצלה ולא בגללי כי אני הכי טוב שהיא יכלה לבקש לעצמה. זה ממש לא עוזר לי כי אני מאוד אוהב אותה ובאמת לא יכול לחשוב על מהלך שלהתחיל הכל מחדש.ובטח לא לגרום צער לילדים המדהמים שלנו.
ד"ר אורן חסון
הקשבה
⌄
שחר יקר,
אם כך, זה משאיר אותך עם המשפט האחרון שכתבתי לך בתגובתי הראשונה. אחרת, אתה לא חלק מהמשחק. היא מעריכה אותך, לא רוצה לפגוע בך, אבל חושבת לבד על דרכה ועל דרכך גם יחד. לכו ליעוץ זוגי.
שחר
מתנצל אבל אני חייב את עזרתך.
⌄
בסופו של דבר היא שיתפה אותי על התחושות שלה . אמרה לי שאני חונק אותה מרוב אהבה .שאני חייב לשחרר ולתת לה חופש.( היא לא משהי שיוצאת לבלות או להתפרפר בערבים ) חייב להפסיק להגיד לה שאני אוהב חייב להפסיק לחבק ולנשק .להתרחק כדי שהיא תבוא אליי . בקיצור לשחק אותה קשה להשגה. ואני חשבתי שהגעתי למנוחה והנחלה והמשחקים נגמרו . איך עושים את זה מה צריך לעשות?אגב הסקס שלנו מטורף בזמן האחרון.