אובדן אמון בזוגיות: מה לעשות?
חאג'י
בבקשה עצה!
⌄
אני חיב עצה בבקשה עצה אוביקטיבית לפני חמישה חודשים יצאתי מקשר ארוך של 8 שנים,הטעות העיקרית בקשר שאני והאקסית שלי עברנו לגור ביחידה של ההורים שצמודה לבית של הוריי עם דלת משותפת שנפתחה ובגללה לא היתה הרבה אינטימיות בנינו ההורים שלי נכנסו לה לחיים ואני היתי טיפש כדי להבין את זה עד שבשלב מסוים גם לא היו יחסי מין כי היא לא רצתה לתת לי ניסיתי להישאר נאמן אבל אחרי שנה וחצי נשברתי מבחינה פיזית לא הרגשתי טוב וונפשית הרגשתי קרבן שלה היתי שבור ולא מסופק ומדוכא ונהיתי ממורמר ואלים כלפיה ראיתי הכל בשחור ונהיתי קוטר ובלתי נסבל קיללתי אותה בפייסבוק על הקיר שלה דחפתי אותה זרקתי לעברה דברים נהיתי אדם בהמה,היום כשאני חושב על התקופה ההיא אני מתחרט כי נפל לי האסימון שלא הבנתי אותה גם הלכתי לכמה סדנאות לשליטה בכעס ונהיתי אדם רגוע ואסרטיבי גם מצאתי עבודה חדשה שאני מתקדם בה וקיבלתי קידום. אני אוהב אותה ולא רוצה בחורה אחרת יצאתי עם המון בחורות והכרתי מלא ידידות בזמן הזה ולאףאחת את הכוח סבל שלה היה כלפי הבעיה שהיא לא רוצה לראות אותי לדבר איתי טוענת שירד לה ממני.שלחתי לה זר פרחים עם מכתב התנצלות שבו הבעתי את רגשותי והיא לא החזירה לי תשובה אבל היא הצתלמה עם הפרחים והעלתה את התמונות לפייסבוק(אין לי מושג מה זה אומר אם היא אוהב או לא)אין לי הזדמנות לפגוש אותה ולדבר איתה או להביע את רגשותי פנים מול פנים מה אני יעשה? אני אוהב אותה ולא מאנוכיות אני מרגיש שהרסתי לה את החים וגם לעצמי ורוצה אותה
ד"ר אורן חסון
לפחות עוד אשה אחת
⌄
חאג'י יקר,
לפעמים אנחנו צריכים לשלם את המחיר על החטאים שלנו. מבלי לדבר איתה לא תצליח להסביר דבר, ומצד שני, אם תכפה עליה דיבור – פרושו שלא למדת דבר. אם היא לא רוצה לדבר, ונתת לה מספיק אפשרויות (ואתה יכול להשאיר לה עוד אפשרויות נוספות כמו מייל שבו תשאל במפורש אם להמשיך הלאה, כנגד רצונך, או אם היא מוכנה להיפגש, או לפחות לדבר טלפונית, ולשמוע), והיא מסרבת, אז אולי היא כנראה באמת איבדה בך אמון, איבדה את האהבה שלה אליך ולא רוצה. אם למדת את הלקח שלך, אתה צריך להקשיב לצרכים שלה, ולהניח לה.והמשך בחייך שלך, והפעם עם הבנות טובות יותר של עצמך ושל זוגיות. יש בעולם לפחות עוד אשה אחת שתוכל לגרום לך להיות מאושר, ומגיע לך אושר, אם תדע לבנות אותו נכון.