משבר זוגי: מה יכול לעמוד מאחורי התקפה?
א.
משבר אי אמבת ון
⌄
שלום רב,
אנחנו נשואים 14 שנה, שלושה ילדים והרביעי בדרך, לפני בשנה בערך, היה משבר אי אמון הרגשתי שבעלי מנהל רומן מהצד וראיתי הודעה בפלאפון שלו, שהוא כתב שהוא מוגבל מלדבר ושיהיה לך שבת שלום מאמי! זו היתה ההודעה. קיבלתי את זה מאד קשה ושלחתי לו הודעה שהתחושות שלי אכן אמיתיות, הוא מצדו עשה הכל כדי להכחיש ולשכנע אותי שההודעה לא היתה, בכל אופן אחרי הרבה מחשבה ושיחות החלטתי שאני מתעלמת וממשיכה הלאה, הזמנתי לנו לילה בצימר ולא דיברתי על זה יותר. אך מאז בערך הכל התהפך, בעלי החליט שהוא לא מאמין לי יותר וזה הפך לבלתי נסבל, אני אוהבת אותו מאוד, ולא מוכנה להרוס את כל מה שבנינו הוא אהבת חיי. הוא מאשים אותי בדברים שבכלל לא היו רק הוא מדמיין שלא יכול להיות שאני כזאת. בבקשה, תעזור לי להחזיר אלי את בעלי.תודה.
ד"ר אורן חסון
הגנה והתקפה?
⌄
א. יקרה,
מכיוון שלא אמרת למה הוא לא מאמין, אני מתקשה לענות לך. אני רק יכול להבין שהמצב ביניכם החמיר מאד. אני לא יודע מדוע, האם בגלל הלחץ שלחצת עליו ונמאס לו מזה, או משום שהוא לא יודע להתמודד עם הגילוי שלך והחליט שהתקפה היא הפתרון הטוב ביותר, או שהחליט שהגיע הזמן לשבור את הכלים, ועדיף לעשות זאת "כשהוא הצודק", בין אם האשמותיו נכונות ובין אם לאו.במצב החמור שלכם עכשיו, לכו ליעוץ זוגי. אמרי לו שאם אתם נפרדים על הרקע הזה, שלפחות תדעו שעשיתם את מה שצריך כדי לראות אם אפשר להחזיר את השלום והאהבה אל ביתכם. יתכן שזה כבר מאוחר מדי, איני יודע. כי אני לא יודע אם הוא באמת רוצה לעשות זאת. אבל שווה לנסות.