משבר זוגי: טיפול ודרכי התמודדות
אישה מיואשת
זוגיות שהלכה לאיבוד
⌄
שלום רב,
אני כותבת כאן מתוך יאוש אולי מישהו מחוץ לסיפור יוכל לעזור
אני בקשר עם מישהו 6 וחצי שנים נשואים חצי שנה
אני בנאדם מאוד עקשן וקשה ויש לי תגובות קיצוניות למדי למצבים שונים
הכרתי בחור טוב והתחלנו לצאת באותה תקופה עישן קנאביס חשבתי שזה מידי פעם הזוגיות נמשכה יש לו משפחה מאוד חזקה ודומיננטית אמא בעיקר ההורים גרושים אמא בארץ ואבא בחול
יש לו אח שנשוי כעת בתחילת הדרך היה מאוד קשה להכנס למשפחה גם מדברים שפה שאני לא מבינה והרב את השפה הזאת לא הסדרתי עם גיסתי תמיד הרגשתי לא שייכת והיינו רבים הרבה על כך לא תמיד הכל היה שחור היו זמנים יפים ואהבה הייתה גדולה הוא היה עושה הרבה בשבילי וכעת אני מרגישה שאולי לא עשיתי מספיק בשבילו
לקראת החתונה של אחיו לפני כשנתיים שלוש דיבר איתי וסיפר שהיה מעשן בכמויות וכעת רוצה להיגמל מאוד ניפגעתי מזה וכנראה הוא לא הרגיש טוב אולי היה שרוי בדכאון ולא ראיתי בסופו של דבר נגמל והיה נקי לאחר מכן הציע לי נישואים היו הרבה חיכוכים עם האם תוך כדיי הצעת הנישואים עברנו דירה המצב החמיר היינו רבים הרבה הוא לא רגיל לעשות כלום ואני הייתי עושה את הכל הדבר יצר הרבה רבים תמיד רצה לצאת ולחזור מאןחר זה לא התאים לי והריבים התעצמו לצרחות קללות ומה לא לא אומרת שאני צליל שכולה תכלת אמרתי דברים קשים
לאחר תקופה מצאתי שקית עם חומר לבן ומרוסק יש לציין שזה לא נראה כמו קוקאין אלה כדורים מרוסקים הוא טען שזה ריטלין ושהוא לוקח את זה כי יש לו הפרעות זה כון שיש לו הפרעות והאמנתי לו הכל המשיך רגיל שוב ריבים שוב הסתרות שוב שקרים יצאנו לחופשה חזרנו ממנה באופן תמים הוצאתי דברים מהמזוודה ומצאתי שוב שקית רק שהפעם זה לא נראה כדורים זה נראה קוקאין לכל דבר התחיל ריב וצרחות זריקת כיסאות ומה לא התקשרתי לאם היא הגיעה סיפרתי לה על הבעיה ומאותו הרגע התחילה קצת להיות בטירוף אחריו וגרמה גם לי דבר שיתר עוד ועוד ריבים ובעיות לאחר תקופה התחתנו הכל היה. בסדר ושוב חזרו הריבים הוא החל לא לישון בלילות לשתות הרבה אלכוהול וזה יצר גם ריבים אלימים ביננו עד כדי דחיפות וכו׳ כל הזמן אמר שברגע שסיפרתי לאימו הרסתי לנו את החיים וזו הייתה טעות הייתי מוצאת חומר לבן על השייש מחפשת דברים שקיות מה לא שוב טען שהוא מפסיק וזה ישן האמנתי לו אולי הייתי עיוורת או רציתי לא לראות בתקופה האחרונה המצב החל להחמיר היה אומר שהוא הרס לי את החיים ואננ צריכה מישהו אחר ניסיתי לדבר עם משפחתי אבל היו חיכוכים לא הסתדנו כעת המצב התפוצץ הוא הודה שהוא לוקח וממשיך לקחת הוא כעת נמצא בחול ועובר תהליך של גמילה ואומר שלא יודע מה יהיה איתנו לא יודע איך זה יגמר לא יודע האם נהיה מאושרים ולא יודע מה המצב איתנו אני מרגישה שאנו עומדים לפני פרידה בראש אני משחזרת את הקשר אולי לא ראיתי אותו אולי לא הייתי מספיק בשבילו ולמרות כל מה שקרה אני רוצה לעזור ואני רוצה שננסה לתקן איך אני עושה את זה ? מה אני יכולה לעשות כדיי לגרום לו לתת סיכוי או האם בכלל
בבקשה מחפשת עזרה דחופה מאוד
אישה מיואשת
זוגיות שהלכה לאיבוד
⌄
מוסיפה בן 29 ובת 27
ד"ר אורן חסון
לצאת למקום טוב יותר
⌄
אשה מיואשת יקרה,
עוצמת הבעיות שבפניהם את עומדת היא מאד מאד גבוהה. חלק מהבעיות המשמעותיות מגיע מצידו של האיש שלך, שכוללות שימוש בסמים, באלכוהול, היגררות להתנגשות פיזית (דחיפות), וסיפור שיש לו, וכנראה גם לך, עם אמא שלו. אני לא יודע, אולי היא החלק הטוב בסיפור, אלא שהוא לא מסתדר איתה כאשר היא מנסה "לתקן" אותו, ולא לאפשר לו את ה"חופש" המזיק (סמים, בטלה) שהוא רוצה. אולי היא עושה זאת נכון, בדרכה שלה, ואולי עושה זאת לא נכון למרות הכוונות הטובות. כך או כך, איכשהו היא לא מצליח להשפיע עליו, או לא מספיק. גם את לא.וחלק מהקשיים שלך, מגיע מהכיוון שלך - כי את בן אדם מאד עקשן, ויש לך תגובות קיצוניות למדי, כדברייך. אני בטוח שגם לך זה קשה, ולא רק למי שנמצא איתך כאשר את מתאכזבת ממשהו. וגם - אני לא בטוח מה קורה עם הביטחון העצמי וההערכה העצמית שלך. העובדה שהחלטת להתחתן עם גבר שאת יודעת שיש לו בעיות סמים, וש"לא רגיל לעשות כלום" (כך כתבת), אולי מצביעה על כך שאת חושבת שלא תמצאי מישהו אחר, מוצלח יותר, שיאהב אותך כמו שהגבר הזה אוהב אותך. לפעמים, לפחות. ואז את נתלית באותם פעמים שבהם את מרגישה את זה, מקווה שזה יקרה כל הזמן, ומתאכזבת בכל פעם שהוא נופל שוב, והוא נופל הרבה. ללא טיפול משמעותי, גם שלו וגם שלך, יהיה לכם מאד קשה להסתדר. זה נדרש לשניכם, כל אחד בדרכו. אני מציע לך לבדוק את השרות הפסיכולוגי הציבורי - והדרך לבדוק זאת לאחר הרפורמה שנעשתה בתחום הטיפול הנפשי הציבורי היא דרך קופת חולים. הגישי שם בקשה, והתחילי בטיפול. את בגיל שבו את יכולה עדיין גם להשתקם וגם לבנות לך חיים טובים, אבל את צריכה לעשות משהו כדי לצאת מהשפל שבו את נמצאת כרגע אל מקום טוב יותר.