התמודדות עם לחץ זוגי

תאריך פנייה: 14.12.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אריאל
כל כך מבולבלת
14.12.2016 • 19:21

שלום,
אני ובן זוגי בגילאי ה20+ , כבר בזוגיות כ4 שנים.במהלך השנים עברנו הרבה עליות ומורדות,הכוללות מגורים יחדיו ואצל ההורים יחד, מריבות (שהתחילו להתגבר לקראת השנתיים האחרונות)| וכמעט פעמיים נפרדנו.כמובן שהמחשבות שלי (מגיל קטן) הם להתחתן וכבר להקים משפחה, דיברנו על זה אינספור פעמים אבל הוא בשלו, הוא לא מוכן להתחתן איתי עד שאני לא מרזה. נורא קשה לו עם המשקל שלי ואני כבר יודעת את זה כמה שנים. מהרגע הראשון זה הפריע לו.את האמת שבתקופה הזאת אני מבולבלת מאד.מאז שחזרתי לגור עם הוריי , ורואה אותו רק פעם בשבוע (לפעמים יותר), אני מרגישה שפתאום אני רוצה דברים אחרים, ונורא מבולבלת מהרגשות שלי אליו.אני מרגישה שכל הזמן שהייתי לצידו אהבתי אותו אהבה אינסופית, ומאז שאנחנו רחוקים, אני נזכרת בסיבות שלו לא לרצות להתחתן, וחיה יום יום עם הכעס וחוסר ההבנה לרגשות שלו.אני כבר לא יודעת אם הוא האחד שלי, אם בן אדם שחשוב לו המשקל שלי או שזה התנאי שלו לחתונה הוא האדם הנכון לי לחיים.דיברתי איתו על זה המון פעמים ואף לקחנו הפסקה של שבוע (בהפסקה הזאת התגעגענו, נפגשנו והיה מדהים, אך תמיד כשאני חוזרת הביתה הכל צף מחדש)לפעמים שאני חושבת על החיים בלעדיו(אם ניפרד) אני מרגישה מצד אחד הקלה עצומה, ומצד שני בדידות גדולה.חשוב לי לציין כי אין לי חברים, חוץ מבני המשפחה שלי שהן נורא קרובות אליי, במידה וניפרד אני אשאר לבד.יש עוד משהו.עוד מלפני שפגשתי אותו שיש לי חלום לנסוע לטיול לכמה זמן לארץ רחוקה, שאני נורא מתחברת אליה בנשמה, והדחקתי הכל מתוך אהבה אליו וכי אני יודעת שהוא לא מקבל את זה שאסע.ועכשיו שאני חושבת על זה, לעומק, במצב של היום, הכל חזר אלי, הרצון לטיול הזה, וגם כשדיברתי איתו על לנסוע לזמן קצר יחסית (של חודש) הוא מסרב בתוקף.מה אני עושה? איך ממשיכה עם הרגשות והכעס הנורא? איך אני יודעת אם להמשיך ואיך להגיע להחלטה? אני נורא חוששת עליי, אבל גם חוששת מאד עליו לאחר הפרידה, וחוששת שאני יעשה טעות ויאבד את מי שאולי הוא אהבת חיי.אני אודה לך נורא על העזרה.

ד"ר אורן חסון
אוויר
17.12.2016 • 22:50

אריאל יקרה,
נראה לי שהעולם נראה לך קצת אחרת כשתפסת מרחק, ויש לך קצת יותר אוויר מכל הכיוונים. כנראה זה כך משום שהבחור מלחיץ אותך כשאתם ביחד לאורך זמן. גם הצורך שלו להניע אותך לרזות, וגם האיסור שלו עלייך לנסוע לחו"ל, הם חלק משתלטנות קצת חונקת לך (ואולי הרבה). כאשר אתם מתרחקים, ונפגשים מחדש, הצורך שלו הוא לשכנע אותך להיות איתו, ולכן ההתחלה סוערת ומדהימה. אבל לאחר זמן, ובעיקר כאשר את חושבת על הטווח הארוך, הוא רוצה אותך בתנאים שלו.לומר לך את האמת? - לא בדיוק ברור לי למה הוא רוצה שתרזי. האם הוא לא נמשך אליך כפי שאת? - לא. הוא כן נמשך אליך. זו הרי עובדה. האם יימשך אליך "יותר" אם תרזי? - לא יודע. אולי הוא באמת ראה בך מלכתחילה את "האשה הרזה" שבפנים, זו שאליה הוא יימשך עוד הרבה יותר ויאהב אותה לנצח, ואליה הוא שואף. אבל גם אולי לא - כלומר, אולי יש בו אי שביעות רצון מסויימת שהוא מטיל את האשמה עליה על המראה העגלגל שלך, ואז, גם לאחר שתרזי הוא לא יהיה מרוצה ממשהו, ואולי ימצא משהו אחר (אגב, אני אומר "עגלגל" בגלל שכתבת שהוא רוצה שתורידי במשקל, אבל מנסיוני, יש גברים שמנסים לכפות על בת זוגם ירידה במשקל גם כאשר היא רזה מהנורמה). וייתכן שהוא רק רוצה להתאים אותך לתדמית שיש לו ולסביבתו הגברית על מהי אישה מושכת, כי כרגע הוא לא מרגיש שהוא יכול להתגאות בך, ולהחשב גבר מצליח. אני לא יודע מה נכון. אני רק חש שזמן רב הרגשת לכודה וחנוקה, שלא לדבר על "לא מושכת מספיק", ועכשיו, לאחר הפסקה קצרה, יש לך יותר אויר סביבך, וזה מבלבל אותך.ומן הסתם, אם תישארי איתו ורק איתו, הוא יהיה "אהבת חייך", כי לא תהיה לך אחרת. אם לא, אז סביר שתהיה לך אהבה אחרת, שאם היא תימשך לשנים רבות, אז היא תהיה אהבת חייך, גם אם היא תהיה ותתנהג אחרת מזו הנוכחית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083