משבר זוגי: טיפול או פרידה
ל
בעיות בזוגיות
⌄
שלום
יש לי בעיה. אני ובעלי נשואים כבר 8 שנים, יש לנו שני ילדים. כבר יותר מחצי שנה כמה פעמים שבוע בעלי מבלה את זמנו באינטרנט עד 4 בבוקר בפורומים חברתיים עם נשים ועושה גם סקס וירטואלי. אנחנו כבר מזמן לא קיימנו יחסי מין. בחיי יום יום אנחנו מתנהגים כרגיל, עושים הצגה לכולם, שכאילו הכל בסדר אצלנו. כשנודע לי את הדבר, זה מאוד פגע בי, וזה מפריע לי. אמרתי לו שאני רוצה כי הוא יבוא אלי במקום לנשים האלה באינטרנט ושיפסיק את ה"תחביב שלו"., אחרת אני מתגרשת ממנו. הוא האשים בהכל אותי, אמר לי שאני אישה קרה והוא לא הייה הולך על זה אם המצב היה אחר. אמרתי לו שאני רוצה לשפר את היסחם בינינו והוא מצד אחד מעוניין בזה ומצד שני אומר שאין כבר מה לשפר. במהלך כל שנות הניסויים שלנו לפעמים הייתה לו בעייה של גבריות, כמה פעמים לא הצליח לנו לקיים יחסי מין בגלל זה. אני אף פעם לא אמרתי לו כלום על זה, קיבלתי את זה בהבנה.אניי לא יודעת מה לעשות. מצד אחד אני לא רוצה להתגרש ממנו, ומצד שני אני לא יכולה להמשיך לחיות ככה איתו.
ד"ר אורן חסון
או טיפול או פרידה
⌄
ל יקרה,
את צודקת. המצב הנוכחי הוא גם משפיל, וגם משאיר אותך במצב של חוסר ודאות לגבי המשך הזוגיות שלכם. הוא בקשרים עם נשים אחרות, שלא לדבר על קשרים מיניים (גם אם וירטואליים) עם נשים אחרות, ומרגיש פחות מחוייב לך, ולכן יהיה לו גם קל לעזוב יום אחד למען קשר אחר.בתנאים הנוכחיים, את הולכת לקראת התרסקות של הנישואים שלכם. יותר מזה, בתנאים הנוכחיים, את הולכת ומדכאת את הבטחון העצמי שלך. ככל שתיפרדו מאוחר יותר, כך יהיה לך יותר קשה לשקם את עצמך. לכן, האינטרס שלך הוא לפתור את הדברים מוקדם ככל האפשר. שזה אומר ללכת ליעוץ זוגי, ואולי אפילו עדיף לטיפול מיני אצל מטפל שעוסק גם ביעוץ זוגי, כדי לטפל בענייני המין והאינטימיות שלכם. יתכן שהבעיה היא מינית נטו, אבל גם יתכן שלא. יתכן שהבעיה שלכם היא יחסים עכורים ותקשורת לקויה שמפריעים לך להתקרב אליו (ואולי גם לו אליך). אם הוא אומר שהבעיה אצלך (שאת אישה קרה), זה בסדר. אמרי לו שאת מבינה, ואפילו לוקחת את האחריות (כי לא זה מה שחשוב, אלא הטיפול בזוגיות שלכם), ושחשוב אם כך, גם למענו, שתלכו לטיפול. אם יתעקש שתלכי לבד – לכי לבד. דברי עם המטפל, ראי מה אפשר וצריך לעשות, ואחר כך תוכלי לומר שהמטפל אמר שגם הוא אמור להצטרף לטיפול.ואם יסרב, אני חושש שלא תהיה לך ברירה אלא להיפרד ממנו. במקרה זה, אולי כדאי לנצל זאת כאיום, ברגע האחרון שלפני פרידה – כלומר, או טיפול או פרידה. בכל מקרה, כאמור, ככל שתמשכי זאת יותר, כך יהיה לך קשה יותר לשקם את היכולת שלך ליצור קשר חדש.