התמודדות עם פרידה ושיקום נפשי

תאריך פנייה: 13.07.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
שמש
איך יודעים שבאמת רוצים לחזור
13.07.2011 • 17:43

היה לי חבר שנפרד ממני לפני כחודש. מאז אני יוצאת מבלה מחייכת.. לא רע לי למרות שהייתי שמחה שכן היינו נשארים להיות ביחד. מן הסתם. מצד אחד אני נורא רוצה לדבר איתו ולנסות לחזור אליו מצד שני.. לא עד כדי כך רע לי בלעדיו. אני מוצאת את עצמי חושבת עליו ומתגעגעת.. אבל זה עובר לי די מהר.. האם שנה וחצי לא באמת אהבתי אותו? האם יש לי איזה מחסום שמסרב לחשוב עליו יותר מדי? אני באמת אוהבת אותו אבל לא יודעת אם כדאי לנסות ולחזור ... :-\ ההודעה מבולבלת כמעט כמוני.תודה

ד"ר אורן חסון
להיות עם נפש בריאה.
14.07.2011 • 21:37

שמש יקרה,
העובדה שאת יכולה "לחיות" אחרי זה אינה אומרת שלא אהבת אותו. היא אומרת שאת בריאה בנפשך, ומסוגלת לשקם את עצמך, למרות הגעגועים. יש אנשים רבים המתקשים מאד להשתקם לאחר פרידה, ועדיף להיות כפי שאת. זה קל יותר, גם אם יש לך עם זה קצת רגשי אשם.מצד שני – גם אני לא יודע אם כדאי לך לנסות ולחזור. א. כי אני לא יודע אם הוא רוצה. ב. כי אני גם לא יודע אם כדאי לך. זה משהו שאת צריכה לדעת, בודאי הרבה יותר טוב ממני, נכון?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שמש
הנפש בריאה, השכל לא:)
15.07.2011 • 10:23

הבעיה היא שאני לא יודעת אם הוא רוצה או לא.. עד עכשיו הוא היה מתקשר ומסיים את השיחות קצת בוכה ואומר כמה שהוא מתגעגע ואוהב ושהוא היה רוצה לחבק ולנשק אותי. אבל אם כך הוא מרגיש, מדוע איננו בא ועושה זאת?? ואם הוא ככ היה רוצה, מדוע נפרד ממני?? לכן אינני יכולה להגיד אם הוא רוצה או לא רוצה כי הוא לא מראה לא את זה ולא את זה. (אגב, כבר שבוע לא דיברנו בכלל).ה"סיכון" של לנסות לחזור אליו איננו שונה מן הסיכוי לחזור אליו..אני חושבת שאי מוכנה לקחת את הסיכון/סיכוי כי הוא באמת היה מושלם בשבילי. (למרות שכולם מסביב אומרים לי "בשביל מה את צריכה אותו... והוא פחות ממך").. הדברים הרגילים. דבר שלא נכון, כי לא הייתי עם בן אדם למעלה משנה אם הייתי חשה שהוא "פחות ממני" (לדבריהם) ואם הוא באמת לא היה מתאים לי.והאם לא עדיף להגיד שניסיתי? מצד אחד אם הוא יגיד שהוא לא רוצה, יכאב לי מאוד אבל לפחות תהיה לי תשובה ברורה וחד משמעית שאיתה הרבה יותר קל (כביכול) להתמודד. או שלחלופין, אני אקבל תשובה חיובית, (שכמובן אאלץ אותו לדבר על הכל, לא יגיד שכן וישר חוזרים. חוזרים אם באמת מבינים שזה-זה).כל כך חבל לי לוותר עליו... למרות שהוא זה שויתר עליי למען האמת. בגלל סיבה שאינה ידועה לו. וגם לי.. כי באמת שהיה טוב.בשורה התחתונה- כמו מה זה נשמע לך? התחמקות ורצון לא לפגוע? או באמת בלבול וחוסר החלטיות שכזו, וזה דבר שאולי אפשר לנסות לתקן ביחד? או שעדיף במצבים כאלה לא לנסות ולתת לזה לבוא ממנו? ואולי זה לא יבוא ממנו כי הוא יחשוב שאני לא רוצה? אין לי מושג.... אשמח לעצתך....

ד"ר אורן חסון
עזרה קטנה לשכל... :-)
17.07.2011 • 23:03

שמש יקרה,
אני לא יודע. אבל עד שלא תנסי, לא תדעי. אם ימשיך להתחמק למרות שנתת לו הזדמנויות, הסיקי את המסקנות. כלומר, שהוא לא מספיק רוצה בך. לא עד כדי להניח את הקשיים שלו מאחור, ולהתמסר לקשר הזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083