משבר זוגי: הדרכה לפני הרבנות

תאריך פנייה: 19.09.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
מעין
מה עושים?
20.09.2006 • 00:06

בעלי ואני נשואים שנה וחצי ומכירים שנה קודם לכן.הקשר בינינו היה תמיד אוהב ומפרגן והרגשתי כי בעלי הוא החבר הכי טוב וקרוב שיש לי בעולם.בשנתיים החארונות, ממש מעט מלפני שנישאנו אינני עובדת ומחפשת עבודה ללא הרף תוך כדי לימודיי.המצב יוצר תסכולים וכעסים רבים ביני לבין בעלי גם בשל הלחץ הכלכלי, אך בעיקר בשל העובדה שהוא מרגיש שהוא היחיד שנושא בנטל.אני עושה כל שביכולתי להיות סבלנית וקשובה, להתעניין בו ולפרגן לו תוך כדי דאגה לבית ושמירה על מורל.בחצי שנה האחרונה אנחנו רבים המון ותמיד סביב אותו נושא.בעלי מעליב אותי ומשתמש במלים שאני לא מצליחה לשים מאחורי כשהריב נגמר, בעיקר טוען שאני מאכזבת אותו וכי כל המצב באשמתי ואם רק אמצא עבודה, הכל יסתדר.הוא אומר שאני מגזימה ולחוצה ובכלל אינו מבין מה הטענות שלי כלפיו, אך יחד עם זאת אינו מעוניין להקשיב ותמיד מבטל את דבריי (מכבה את האור והולך לישון, או מדליק טלוויזיה בכדי להבהיר שהשיחה נגמרה).אני מנסה להסביר לו שבינתיים נוצרים משקעים ושהמצב קשה ומתסכל בשבילי אף יותר.הנורא מכל הוא שאיש אינו יודע על המצב והכל "נשאר בינינו".כלפי חוץ הכל מושלם ובעלי לא מוכן בשום אופן ללכת ליעוץ או לעשות דבר מה בכדי לפתור את המצב.אני אוהבת את בעלי, אך אומללה ולא מעוניינת להמשיך בחיים מלאי כעס, אני רוצה שבעלי יהיה בן הזוג שלי וכעת אני פשוט מרגישה שאין לי שותף לחיים.מה עושים? בקצב הזה נגיע לרבנות.יש לנו בכלל סיכוי? עד לא מזמן היינו זוג יונים והייתי בטוחה שזה הקשר שנועדתי לו.

ד"ר אורן חסון
הדרכה, עוד לפני תשלום לעורך דין
21.09.2006 • 00:58

מעין יקרה,
את אומרת שבן זוגך מאשים אותך בכך שאת לחוצה, אבל בין השורות אני קורא על הלחץ שלו. אני לא יודע מה ההצדקות שלו להאשים אותך, ואולי זה מוצדק ואולי זה לא, אבל מה שבטוח הוא שבעת לחץ אתם מפסיקים לתפקד כזו. בקצב הזה, כנראה שתגיעו לרבנות. אני מאמין שתמצאי עבודה, ובודאי לאחר שתסיימי ללמוד. אבל עד אז, כשהמצב הכלכלי לא משהו, אך טבעי הוא שייווצרו לחצים. את לא מרגישה שהוא שותף שלך וחבר שלך, והוא לא מרגיש שאת שותפה שלו לנטל ומכנה לעשות מאמץ דומה לשלו. וייתכן שהוא מתוסכל גם בגלל דברים אחרים שלא סיפרת עליהם.יש סיכוי, כמובן שיש. אבל בתנאי שתפסיקו לעשות את מה שאתם עושים היום, ותתחילו לעשות דברים אחרים. וייתכן שתזדקקו להדרכה (קרי: יעוץ זוגי), למרות שזה יגביר את הלחץ הכלכלי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מעין
הדרכה, עוד לפני תשלום לעורך דין
21.09.2006 • 15:42

ד"ר חסון,תודה לך על תשובתך.אנסה לשכנע את בעלי שנפנה ליעוץ זוגי, אני מקווה שנצליח לפתור את המתיחות בינינו ולחזור לחיים תקינים ואוהבים בקרוב.שנה טובה,מעין