חברה מנסה להתאוורר - מה עושים?

תאריך פנייה: 19.09.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
שי
עצה לעניין חברה
19.09.2006 • 18:02

שלום
אני בת 24 ויש לי חברה טובה שהכרתי באוניברסיטה. אנחנו לומדות יחד למבחנים, יוצאות ביחד וכו'. לאחרונה מאז שהתחלנו התמחות ואנחנו עובדות 10 שעות ביום, אין לה יותר כוח לצאת. כל פעם שאני מציעה לה שנצא היא עייפה. היא תמיד הייתה בחורה קצת כבדה ולא מתלהבת מפאבים וגם טוענת שבתי קפה זה משעמם. כמו כן טוענת שלא ניתן להכיר בנים בבית קפה. הסברתי לה שאני לא יוצאת למטרה להכיר בנים אלא להתאוורר. היא די מסורתית ולא ממש אוהבת את כל היציאות. לי זה מאוד מפריע. כי לפני שנה כן היינו יוצאות ונהנות. אבל מאז ההתמחות היא לא יוצאת. היא גם בן אדם שנלחץ מכל דבר ואם יש איזה עבודה להגיש היא לא תצא מפתח הדלת אפילו שהיא לא באמת תשב בלילה לעבוד עליה. אני ניסיתי לשכנע אותה שנצא קצת מידי פעם אבל היא כל פעם ממציאה תירוץ חדש. אני מרגישה שהיא חברה שלי רק לטלפון ורק שהיא צריכה עצה, עידוד או תמיכה בלימודים. התחלתי להיות קרה אליה בחזרה ולא סתם ככה בלי שהיא תדע על מה אלא אמרתי לה שזה ממש פוגע בי שהיא כל הזמן מתחמקת ומה עשיתי לה וכו' והיא אמרה שהיא לא רוצה שהחברות תיהרס בגלל היציאות היא פשוט לא מסוגלת לצאת אחרי יום עבודה מתיש. (אגב זה גם במוצ"ש שהיא לא יוצאת) אני מרגישה שהיא מתרחקת ומתבודדת וחבל...מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
שאלה מאת החברה שלך
21.09.2006 • 00:29

שי יקרה,
לו היתה החברה שלך כותבת לי מכתב, יכול להיות שהיא היתה כותבת שיש לה חברה שהיא מאד אוהבת, אלא שהיא כל הזמן מנסה להוציא אותה החוצה, "להתאוורר", כש"אני ממלאה מצברים הכי טוב כשאני בבית. אני מרגישה שכדי לשמור על העצמאות שלי אני צריכה לשמור מרחק, ואני לא רוצה לעשות את זה. אבל אין לי ברירה. מה אני עושה איתה?"

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שי
ד"ר חסון
21.09.2006 • 08:55

ברור לי שאם אלחץ עליה יותר מידי היא תתרחק. ככה זה בכל דבר בחיים ולא רק כאן. אם לוחצים על מישהו הוא מתרחק...אבל מצד שני... היא דווקא לא מתרחקת אלא זה גורם לה להתעורר קצת ולהתקשר יותר וכו'. אבל אני החלטתי שאני לא אנצל זאת ולא אמשיך ללחוץ כי בסוף זה יתפוצץ. אני פשוט יעזוב את הנושא ואתן לה להציע לצאת מתי שהיא רוצה. נכון?

ד"ר אורן חסון
נכון...
22.09.2006 • 00:47
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083