אמון בזוגיות: טיפים ופתרונות
סמי
חזרה לאחר גרושין
⌄
שלום
אני גרוש כ 3 שנים .יש לי שלושה ילדים .הגרושין שלי היו "מיותרים " וכיום שנינו רוצים לחזור לחיות ביחד .לצורך כך הרבה נושאים עומדים על הפרק כגון : האם עליי להמשיך ולשם את המזונות ? האם לפתוח חשבון משותף ? מה החלק של כל אחד ? כיצד לחיות ולתת לשני לחיות ?הייתי רוצה לדעת אם יש יעוץ בנושא זה או הכוונה ולמי לפנות ?תודה
ד"ר אורן חסון
כשפרקים א' ו-ב' מתאחדים
⌄
סמי יקר,
הכל תלוי, בסופו של דבר, במידת השותפות שלכם בכל רגע נתון, ובמידת האמון שאתם נותנים זה בזו. יש לכם הרבה נסיון זה עם זה, לטוב ולרע. אתם מנסים להיות שוב ביחד, כי אתם נותנים אמון לפחות בכך שאתם יכולים לבטוח זה בזה. אלא שלפי השאלה שלך אני מבין שאתה בכלל לא בטוח שאתה יכול לבטוח, ואולי גם אם היא בוטחת בך. מכיוון שכך, עדיף ללכת ליעוץ זוגי, כדי ללמוד לבטוח זה בזה.לולא היו לכם כוונות לחיות ביחד, הייתי מכוון אתכם יותר לכיוון המשפטי. אלא שכרגע, אם אתה באמת מתכוון להכין אתכם לחיים משותפים, כדאי שתראה נתינה כחלק מהחיזור, שתפקידו לבנות אמון. עד כמה? – אני לא יודע. זה תלוי בציפיות שלך ושלה, ובקצת ההתקדמות. ולכך התכוונתי כשאמרתי שיעוץ זוגי יכול לעזור – להתגבר על הפערים שבין הציפיות לקצב ההתקדמות, כדי למנוע אכזבות שיוליכו לנסיגה.