משבר זוגי: דרך לריפוי
לילך
בגידה רגשית
⌄
אני נשואה מזה 14 שנה, בחיי נישואינו היו עליות ומורדות כמו אצל כולם.בעלי היום מתברר שחשב שהיו יותר מורדות, פינקתי אותו כמו כולם וחשבתי שאנו משפחה טובה יחסית.יש לנו 4 ילדים.במהלך חודשיים אחרונים הרגשתי שהוא ניתק מגע ולאחר מכן קיבלתי מס שיחות שהבהירו לי כי בעלי התאהב באישה נשואה+2 ילדים, בבירור מעמיק הובהר כי ישנה התאהבות אך לא היה מגיע פיזי, שלדעתי כבר לא משנה.בהתחלה הוא הכחיש ןלאחר מכן הודה פחות או יותר וטוען כי אני סתם עושה עניין ושסיפרתי לו שזה כל כך קשה הוא הבין אותי וטען כי לא היה כלום,לאחר שאיימתי כי אני אתגרש ממנו,הוא החל לשקר וטען כי הכל היה כדי לגרום לי לקנא והוא דרש מהאישה האחרת להתקשר אליי ולאמת זאת.מי שהציף את העניין הוא בעלה שביקש ממני להרגיע את בעלי ולאחר מכן הם הוציאו אותו שקנאי כרוני.ברצוני לציין שאחר אותו סיפור בעלי עדיין עובד שם,מתראה עם האישה ועם בעלה, ואני לא מבינה איך זה לא משפיע על בעלה ואיך בעלה לא דורש את פיטורו של בעלי.מה עושים????????? האם ניתן להתגבר על זה?????? אני מרגישה שאנחנו התנתקנו מבחינה רגשית למרות שבבית הוא מנסה לעזור ולהיות נחמד,כבר אין לנו את הצורך לדבר במהלך יום העבודה כמו שעשינו קודם..כמו כן בתקופה ההתאהבות בעלי היה נראה מדוכא,עצוב ואילו שהעניין יצא הוא חוזר לחיים בבית.. איך זה??? אנא עזרתך הדחופה...
ד"ר אורן חסון
לחזור לחיים
⌄
לילך יקרה,
אין לי ספק שאת מאד מאד פגועה, בעקבות מה שקרה, ושהביטחון שלך ממנו ומהזוגיות ומהיציבות של חיי המשפחה שלך נפגע באופן אנוש. הצד השני של זה הוא שבן זוגך עשה מאמצים גדולים כדי לנסות לשכנע אותך להישאר איתו. וגם לזה יש ערך. זה אומר שהוא רוצה, גם אם הוא לא תמיד ולא בכל רגע יודע איך. אם נכון כל מה שכתבת, כלומר, שהוא באמת התאהב בחוץ ושזה השפיע עליו להיות בדיכאון, אני חושב שזה עניין של התלבטות קשה ושל החלטה. אם הוא הרגיש מאוהב באשה אחרת, הוא הבין את המשמעות שיכולה להיות לזה, והמחשבה לבד על החלטות קשות שאולי צריך יהיה לקבל, דיכאה אותו. העובדה שהוא "חזר לחיים" עכשיו, אומרת שהוא שוב מרגיש שיש לו מטרה בחיים, ומטרה טובה, שזו את וחיי המשפחה. וכשאת לא נחמדה אליו עכשיו, כי את כועסת עליו וכי את עוד לא יודעת בעצמך מה לעשות ואיך לעשות, נוצר ריחוק ביניכם, כי הוא לא יודע לגשר מעל לקרירות שלך כלפיו.את פגועה וחסרת ביטחון, הוא לא יודע מה ואיך לעשות, וחשוב שתלכו לייעוץ זוגי. לבד, לפי מה שאת מתארת וחווה, קשה לכם.