טיפים לזוגיות: מה לעשות כשחוששים?

תאריך פנייה: 30.10.2012 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
אישה
נישואים לגבר פלרטטן
30.10.2012 • 10:12

בוקר טוב,אני ובעלי נשואים כבר 5 שנים, שני ילדים.לפני הנישואים בעלי חיזר אחרי בטירוף, השקיע וחיזר והיה שם בשבילי מעל ומעבר. נעניתי לחיזוריו והתחתנו.היום, כשעננת התחלת הקשר התפזרה לה אני רואה יותר מיום ליום תכונת אופי שלו שהייתה שם קודם אבל לא ראיתי אותה ברמה שהפריעהלי כי עוד היינו בשלב ההתאהבות והיום זה אחרת- הוא גבר פלרטטן.הוא מוקף נשים בחייו מתוקף עבודתו בתחום של נשים. הוא זורם איתם בשיחות, הוא יודע לגרום לנשים לאהוב אותו במובן החברי, הוא אוהב להקסים את הסביבה שלו ויש לו צורך תמידי לתחזק את זה כל הזמן. זה דברים שהוא אמר לי. הוא אומר שאין בזה שום ניסיון ליצור משהו מיני ורומנטי. אני מבינה את זה וגם מאמינה לו בעניין הזה.העניין הוא שזה עדיין מפריע לי. מפריע לי כל ההתערבבות הזאת, מפריע לי הקטע הרגשי שיש לו עם נשים אחרות מהעבודה. אני מאוד שונה בתפיסות שלי ובגבולות שלי ומשתדלת להימנע ממצבים כאלה למרות שבקלות הייתי יכולה, כי אני מאמינה שכך לא נוהגים אנשים נשואים.הוא רואה בי חשדנית, שאני לא נותנת בו אמון, לא מבין מה הבעיה בקשר חברי כל עוד אין שום קטע מיני ורומנטי. בקיצור אין בנינו הבנה בעניין וברור לי שאם נמשיך ככה אז או שאני אסגר רגשית כדי לא להיפגע או שאני אמשיך "לקפוץ" מדי פעם והוא ייפגע מזה.על טיפול זוגי אין מה לדבר, הוא יראה בעצם המחשבה על זה מחשבה שלי על סיום הקשר.השאלה היא מה עושים במצב כזה? אני לא מרגישה שאני רוצה להתגרש ממנו בגלל זה, אבל כן ליצור שינוי כלשהו באופן טבעי ומתוך משהו של שנינו.כי ככה איאפשר להמשיך.אודה מאוד לעצתך

ד"ר אורן חסון
מישהו מקצועי לדבר איתו
30.10.2012 • 11:07

אישה יקרה,
מפריע לך, אולי כי את חסרת ביטחון אישי ולא יודעת לסמוך עליו, ואולי כי באמת הוא מחפש הזדמנויות או לפחות להשאיר את כל האופציות פתוחות, ולכן הוא זקוק לחופש הזה, וזה מאיים עליך. כלומר, אולי באמת בצדק. והחשש הוא גם שככל שאת חוששת יותר ומנסה לסגור אותו יותר, כך יתפתחו ביניכם כעסים ויגדל המרחק, והוא ייפתח יותר לקשרים אחרים ויום אחד יתפתה ל"מישהי שמבינה אותו". האיזון הזה באמת לא פשוט.יעוץ זוגי לא מיועד רק לזוגות ששוקלים סיום קשר. יעוץ זוגי מיועד קודם כל לשפר את מה שיש, ולייצב אותו, ולשפר את התקשורת הזוגית. וכן, זו מילה לא גסה - לשפר את תחושת האושר, או לפחות שביעות הרצון והנינוחות בזוגיות כשאלה חסרות. אם הוא לא רוצה ללכת ליעוץ זוגי - אולי כדאי שתלכי לבדך. יתכן שיצטרף בהמשך, ויתכן שלא. אבל לפחות לא תהיי לבדך בתחושות שיש לך, שיהיה לך מישהו מקצועי לדבר איתו, ושלא תרגישי לפעמים כועסת ולפעמים פרנואידית, מבלי לדעת מה נכון יותר, כפי שאת בודאי מרגישה עכשיו.אם מה שכתבתי כאן מדבר אליך, ואם את מהססת ללכת לטיפול מסודר כרגע, את מוזמנת לפחות לנסות שיחת יעוץ טלפונית חד פעמית איתי, כדי לקבל כיוון כללי על האפשרויות שעומדות בפנייך. ראי את האפשרות הזו אצלי באתר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אישה
מישהו מקצועי לדבר איתו
30.10.2012 • 11:22

תודה, אולי באמת אעזר לפחות בתור התחלה שבשיחת ייעוץ איתך.