פתרון למשבר בנישואין
סמדי
חוסר תקשורת
⌄
בעלי ואני נשואים 30 שנה תמיד היו ביננו מריבות בכל נושא אפשרי. לאחרונה הכיר בעלי "חבר" אשר גורם לבעלי "להצדיע לו" זאת אומרת בכל פעם שהוא מבקש משהו הכי קטן בעלי עוזב הכל ומתייצב לעזור לו איני מקנאה בקשר פשוט נמאס לי לבקש ממנו דברים והוא לא מגיב וכאשר החבר מתקשר הוא רץ. שאלתי היא אני מרגישה שממש נמאס לי מבעלי אך אני נמצאת במצב כלכלי קשה ואני מרגישה שאני זקוקה לייעוץ מה לעשות עם החבר המעצכן ובכלל תודה
ד"ר אורן חסון
לשנות משהו באופן יסודי?
⌄
סמדי יקרה,
אתם נשואים הרבה זמן, לא נישואים קלים. יכול להיות שבן זוגך מנצל את העובדה שיש לו חבר, כדי לעשות דברים אחרים, שהם עדיפים בעיניו מהאוירה הביתית שלו. זה לא נעים כשזה קורה, אבל כנראה שמשהו אצל החבר הזה הרבה יותר טוב לו והרבה יותר מפתה מאשר להיות בבית. מה המסקנה? שאתם צריכים להחליט איך לחיות את החיים שלכם באופן שיתאים לשניכם הכי טוב. אתם יכולים, אם תרצו, להמשיך את החיים שלכם כפי שהם. אפשרות אחרת היא להגיע להחלטה משותפת שאתם רוצים לשפר את החיים שלכם ביחד, כך שהוא לא ירגיש צורך לברוח ל"חבר". ולכך מומלץ להעזר ביעוץ זוגי. עוד אפשרות היא לחיות חיים משותפים כלכלית אבל בנפרד, כשכל אחד מכם חי את חייו החברתיים בנפרד. היתרון של זה הוא שלא יהיו לכם ציפיות זה מזו, ולכן פחות כעסים מאלו שיש לכם במצב הנוכחי. והאפשרות האחרונה היא להיפרד.נדמה לי שכללתי את כל האפשרויות.