יחסים בין חברים ומשפחה: תמיכה או ביקורת?

תאריך פנייה: 11.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ידידה
בעית מקום מגורים והורים
11.12.2006 • 12:56

שלום
יש לי חברה שנשואה 3 שניםהיום היא חייה עם ההורים בתענה שהיא לא רוצה לגור עם בעלה ליד ההורים שלו ולפי מה שראיתי החברה הזאת מושפעת מההורים שלה כי גם ההורים שלה גרמו לכך שהיא תעזוב אותו ני הם רוצים שהבת שלהם תגור לידם מה אני יכולה לעשות כדי שהיא תחזור לבעלה ושהיא תבין שיש לה מערכת יחסים חדשהויש לציין למה שנאמר למעלה לגבי מקום מגורים ליד הוריו הוריו הם אנשים נחמדים ורק עזרו להם בזמן שהבעל עבר תאונת עבודה ולתענתה אין לא חיים עצמאים בגלל שההורים עזרו

ד"ר אורן חסון
חברות, ביקורת ותמיכה
13.12.2006 • 00:01

ידידה יקרה,
אני לא יודע מדוע את חושבת שאת יודעת מהם היחסים שבין חברתך לבין הוריה או לבין הוריו של בן זוגה, ובין בן זוגה להוריו, יותר טוב ממנה. סביר שלא. יחד עם זאת, בהחלט יכול להיות שהיא טועה בשיקול הדעת שלה, ואת צודקת. אבל מכיוון שאלה הם החיים שלה, היא זו שצריכה להתמודד איתם. אם היא חברה שלך, היא בעיקר צריכה להרגיש שאת חברה שלה. כזו שאולי מסייעת בעצה, אבל לא מעבירה ביקורת. אחרת, מתוך לחץ (ואין ספק שכאשר היא גרה בנפרד מבן זוגה, היא יודעת שמשהו לא בסדר), היא עלולה להחליט שאת נגדה, ולא תומכת בה, ואולי התמיכה היחידה שלה מחוץ להורים שלה לא תהיה. אם את רוצה להמשיך להיות חברה טובה שלה, היא צריכה לרצות שתהיי איתה.ולגבי עצם העניין, בהחלט יכול להיות שמה שהזוג הזה צריך זה ייעוץ זוגי. וגם את העצה הזו, את צריכה להעביר אליה, להשאיר לה את שיקול ההחלטה, ולהיות לצידה מה שלא תהיה החלטתה. לפחות כל עוד את חברה שלה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083