משבר בנישואין: מה לעשות?

תאריך פנייה: 21.11.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליהי
נישואים עצובים שכאלו
21.11.2013 • 20:32

אורן שלום,
אני בטח לא מחדשת כלום, יש לי סיפור רגיל של נישואים לא מוצלחים של שנתיים, אנחנו ארבע שנים יחדיו ויש תינטקת בסיפור. אנחנו מדברים באופן קונקרטי בלבד, ישנים גב אל גב ולא מתקשרים מעבר לכך. בעלי לא מעוניין ביעוץ וגם אמר לי שאינו יכול לסבול אותי יותר. על רקע האמירה בזאת הבנתי שאין לי פרטנר. דבר נוסף שקרה הוא שיש גבר שמאוד מוצא חן בעיניי, הוא ביקש ממני את המספר שלי אבל אמרתי לו שאני נשואה ואולי בחיים אחרים כי הוא נראה מקסים, אתמול ראיתי אותו לאחר חודש שלא נתרלתי בו( לפני כן ראיתי אותו פעם אחת בלבד בפאב) יש בו משהו טוב.. הוא. מקרין זאת החוצה וכראיתי אותו אתמול מאוד התרגשתי, כתבתי לו את המספר שלי אבל הוא לא התקשר.. אני בטוחה שזה חוסך בעיות כי הוא מוצא חן בעיניי לא ממקום של סקס אלא ממקום שרוצה להכיר..בסיום הערב חזרתי הביתה למיטה הקרה ולרגשות הבלתמ נסבלים שבעלי גורם לי להרגיש עם ההתנהגות המתעלמת והאלימה שלו..הלוואי והיה לי ביטחון לחשוב שגבר אחר כן עשוי לחכות לי בחוץ אבל בגלל התינוקת יורד לי הביטחון לעזוב.. אבל אני ככ סובלת במצב הנוכחי... אני מרגישה תקועה ולא יודעת מה לעשות ומה הכי נכון במצב שכזה.. אשמח אם תוכל להאיר מעט את עיניי.

ערב נעים,

ד"ר אורן חסון
לעשות את הדברים הנכונים?
24.11.2013 • 12:21

ליהי יקרה,
רק שנתיים חלפו מאז הנישואים, שזה אומר שאולי הרגשות לא כבו עדיין. חוסר האמון כן, האמון ברצון ההדדי שלכם דעך אולי כמעט לחלוטין, אבל אולי יש עדיין על מה לעבוד. אישך לא רוצה ללכת לייעוץ זוגי אז התחילי ללכת לייעוץ פרטני בעצמך. לבד. את חייבת לעצמך את השיחות עם איש מקצוע טוב כדי לדעת איך להתנהל בתוך המסגרת הזוגית שלך, או בלעדיה, ואם בלעדיה - איך לאסוף את הכוח.הניחי, בשלב זה, לקשר שבחוץ. אני מאד מבין את הצורך, גם במישהו שאפשר לדבר איתו, במקום הניכור הקבוע בבית, וגם בהשלמות של החלק הרגשי שהלך לאיבוד, ובביטחון העצמי. אבל זה הימור, כי את לא רוצה לסכן דברים בתמורה למשהו שאת לא באמת יודעת מה טיבו. ולו רק כי ההכרות ביניכם עדיין שטחית. מנסיונך, הרי צריך חודשים אינטנסיביים כדי להכיר אדם טוב, וגם אז אין ביטחון שזה יחזיק. אם את חוששת "להפסיד בחור טוב", את עוד לא באמת יודעת. את גם לא יודעת איך הוא יתנהל במסגרת לחצים שיהיו אם וכאשר תתגרשי - אם על זה את חושבת, בעיקר לאחר שרומן אם יהיה, יתגלה. שמרי על היושרה שלך בעיני עצמך, ועשי את הדברים כראוי, גם אם זה לוקח יותר זמן. ממילא, כאשר הנישואים שלך נראים כרגע כפי שהם נראים, כל דבר שתעשי כרגע הוא סיכון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083