כשהאישה היא סופר-וומן
אני
קושי בזוגיות
⌄
שלום
רציתי לשאול מה דעתך:אני גרושה +2 נמצאת במערכת יחסים עם גבר רווק בן 40. היחסים שלנו היו מצויינים הייתה אהבה גדולה הבנה ותקשורת בין אישית טובה. הוא היה החבר הכי טוב שלי אפילו דיברנו על עתיד משותף.אלא מה.... מזה כחודשיים הוא לא עובד אני לא עובדת כחודש . הבת הגדולה שלי בת 5 עושה לי חיים לא פשוטים וקלים היא נמצאת בתקופה קשה מבחינה נפשית (בעקבות מעבר דירה עיר גן וחוסר הקשר בינה ובין האב מרצנו כמובן...) בן זוגי מרגיש שהכל פשוט "גדול" עליו . אני מנסה באמת שאני מנסה למצוא את שביל הזהב ולמצוא את הדרך להחזיר את מה שהיה. אך זה מאוד קשה .אני לא יודעת מה לעשות והאם להלחם על הקשר הזה מה שנראה לי שהוא לא ממש נלחם על כלום ...תודה רבה וחג שמח
ד"ר אורן חסון
סופר-וומן
⌄
את יקרה,
יתכן שזה באמת "גדול עליו". את עצמך מנסה להיות סופר-וומן, ולהיות גם אשה ומאהבת וגם אמא טובה, וגם מפרנסת על האחריות שיש לך עם זה, ובנוסף לכל אלה, שזה לבד קשה להשגה, גם להילחם על הקשר איתו. ואולי הוא מרגיש קטן ליד כל זה, או שאולי הוא לא רוצה לקחת אחריות על חלק גדול מהקשיים שלך כי הם לא שלו וכי הוא רוצה שקט ושלווה, את אלו שהיו לו קודם, או שהוא לא רוצה להיות לך כותל מערבי או כתף להישען עליה כי זה יותר מדי בשבילו, ומעייף אותו - או כי זה קשה לו או כי זה קשה לך או שניהם. זה מצער, אבל אל תצפי ממנו להילחם לצידך. יתכן שאם תתני לו מרווח נשימה, ולא תפילי עליו את כל המטענים הרגשיים שלך, יהיה לו קל יותר. אני לא בטוח שזו הבעיה ביניכם, אבל זה נשמע לי הגיוני שזה יכול להיות מקור מרכזי לקשיים שלו.