משבר בזוגיות: ניתוק ורצון להיפרד

תאריך פנייה: 02.09.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
ש
משבר בזוגיות
02.09.2011 • 08:05

שלום
אני בן 37 ואשתי בת 31 אנחנו נשואים כבר 11 שנהיש לנו 4 ילדים דבר המצריך המון אנרגיה.לשנינו זה הבן זוג הראשון שהכירולאורך השנים אשתי התלוננה לא אחת על כך שאני לא מספיק "חבר" שלה ז"אלא מספיק מדבר אתה, לא משתף אותה על דברים שקורים בעבודה, לא מספיק צוחק אתה, שאין לי דעות משלי אלא רק עושה דברים שמתאימים לה.היינו כבר בטיפול זוגי, המצב השתפר עד לאחרונה ששוב צצות התלונותאשתי אומרת לי שזה לא אני! זאת היא שצריכה את ההמולה סביבה לעומתי שפחות צריך "רעש" ויותר מסתפק ברוגעזה הגיע למצב שהיא מדברת על פרידה!אני חסר אונים!!בבקשה תעזור לי

ד"ר אורן חסון
שפות שונות?
04.09.2011 • 00:02

ש יקר,
אתה מתאר בעייה שצמחה לעומק. אלא שאני לא יודע מאיזה עומקים בדיוק היא מגיעה. הבנתי שבעבר תקשרתם ברמות אחרות, ואני מניח שהיא היתה זקוקה לשיחות יותר רגשיות, ושאתה היית יותר "קונקרטי" בשיחות שלך, ולא כל כך הבנת את הצורך שלה. אני לא יודע אם העניין הזה ביניכם נפתר לגמרי לאחר הטיפול. אולי רק חלקית, ואולי אתה חשבת שהבעיה נפתרה באופן יותר יסודי ממה שהיא חשבה. זה יכול לקרות.עכשיו, אתה גם מוסיף שיש קושי אחר ביניכם, והוא הנטיות הטבעיות שלכם. עם ארבעה ילדים קצת קשה להיות ללא המולה, כך שלא ברור לי אם אתם מדברים על הפער ביניכם במשפחתיות עצמה (כשאתה צריך יותר רוגע, כלומר, לבד בתוך המשפחה או אפילו מחוץ לה), או על "המולה" שפרושה חברים מסביב, כשהיא מרגישה שאתה מגביל אותה בחיים החברתיים. כך או כך, יש לכם בעיה משמעותית עד כדי כך שאשתך מרגישה נתק ממך עד כדי רצונה להיפרד.האם זה ניתן לתיקון? – אני לא יודע. כדי שניתן יהיה לתקן, צריך רצון טוב של שניכם, ואולי גם אמון שלה בכך שאתה יכול ליצור שינוי מספיק יסודי כדי שתרגיש לפחות מסופקת בזוגיות הזו. כרגע, יתכן שהיא פשוט מיואשת. אני חושש שאין לכם ברירה אלא לנסות שוב יעוץ זוגי. ונדמה לי שיעזור לשניכם אם תראה לה את ההתכתבות הזו בינינו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ש
שפות שונות?
04.09.2011 • 09:43

ד"ר אורן שלוםתודה על התגובה שלךרציתי רק להוסיף שלגבי טיפול זוגי אשתי לא מעוניינתראוי לציין ששנינו מטופלים בנפרד ע"מ לפתור את הבעיות האישיות שלנו.לאחרונה אשתי נמנעת גם ממגע גופני אלי, כששאלתי אותה לגבי העינייןהיא אמרה לי שהיא מאוד מבולבלת לאחרונה ולא בא לה כלוםחוץ מזה היא עוד אמרה לי שהיא אוהבת אותי פחות מבעבר...היא שוב חוזרת ואומרת "הבעיה היא אצלי ולא אצלך... מגיע לך מישהי שתתאים לך יותר ממני"מה עלי לעשות?אני מאוהב בה מאוד ולא מוכן לוותר עליהתודהש.