משבר בזוגיות: טיפול וגירושין

תאריך פנייה: 10.11.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מירב
משבר בזוגיות
10.11.2016 • 12:25

נשואה +3 בעל נהדר ואבא מקסים..אין לי תשוקה ואהבה אליו כמו אל בעל כבר כמה שנים טובות,אינני מתנשקת איתו בכלל. וגם מאלצת את עצמי לשכב איתו רק בכדי שייסים.כל כמה שנים אני מוצאת את עצמי בוגדת בו ומנהלת רומן,בגדתי עם 3 גברים שונים והיה לי מאוד כיף..אהבה תשומת לב והן סקס!!!אובדת עצותתת להתגרש או לא???יועצת זוגית אמרה שאם אני אוותר על זה פשוט קוברים אותי חיה!!!

ד"ר אורן חסון
משבר בזוגיות
10.11.2016 • 19:04

מירב יקרה,
יועץ שאומר לך משהו בזה הלשון ("קוברים אותך חיה"), משתמש ברטוריקה שלו (או שלה), במטרה לשכנע אותך, וכאן - עד כדי הפחדה. זה נותן לי תחושה מאד לא טובה. מטפל מקצועי לא יאמר לך דבר כזה, או לפחות לא אמור לומר לך דבר כזה, אלא לעזור לך לבחון, ולאורך זמן אם צריך, אתמה שאת רוצה לעשות, ולהתמודד עם הקיטורים שלך - אם אכן זה מה שאת עושה בטיפול כשלא קל לך, או עם העובדה שלמרות הקיטורים את לא משנה דבר (ויתכן מאד שזה מה שקרה ליועצת שלך). אבל יועץ לא צריך לומר לך, ובודאי שלא באופן בוטה שכזה, מה את צריכה להחליט. אלה הם חייך, ואלו הבחירות שלך, והפחדים הם שלך, והתשוקות הן שלך, והתקוות, וגם האבדן - אם תחליטי להתגרש. לכן אף איש מקצוע לא אמור להשתמש ברטוריקה שכזו על מנת להשפיע עליך מדעתו. אבל כן, לפעמים זה קורה, ולדעתי - למרבה הצער.אבל - כן, את נמצאת בבעייה. אם את מנהלת רומן, ואם בגדת בו עם שלושה גברים שונים, זה אומר שמשהו עובד מאד לא טוב, או לא עובד באופן מאד בסיסי. האם זה קשור אליך? האם זה קשור אליו? באיזה שהוא אופן זה קשור לשניכם, ובאיזה שהוא אופן - כל הסיפור הזה מעסיק אותך באופן שהוא לפחות מעט אובססיבי, אם לא הרבה אובססיבי. אני לא יודע איך ולמה כל הסיפור הזה התחיל, אבל זה מרחיק אותך רגשית מבעלך. אם את רוצה בכל זאת להישאר במסגרת הזוגית הזו, אתם חייבים להגיע לטיפול זוגי. את לא מחוייבת לפתוח את הבגידות שלך בטיפול זוגי, אבל כן מחוייבת להפסיק את זה, וכן מחוייבת לדבר על המשיכה ואי המשיכה, ועל קשיים שיש לכם.אני לא יכול להחליט בשבילך, אבל גם האופציה, שאני מאד לא אוהב, היא להישאר במסגרת הנישואים שלך כפי שזה, ולעשות מה שאת רוצה, כפי שאת היום - על הסיכון הן בסיכוי שיום אחד זה יתגלה, ואז את עלולה להינזק - ואולי גם כלכלית, שלא לדבר על כך שיתכן שגם הילדים ידעו על זה כתוצאה מכך. זה סיכון משמעותי של קשרים רחבים שיש לך עם המשפחה הרחבה והמצומצמת, ואולי גם עם חברים. האפשרות האחרת, היא אכן להתגרש, ולפחות תהיי ישרה עם עצמך ועם הסביבה, ואני מאחל לך למצוא אהבה. אבל את זה אפשר לעשות גם לאחר ניסיון של טיפול זוגי, כרצונך.קראי בבקשה גם מאמר שלי על הנזק הגדול שבבגידות שאינן מתגלות. תמצאי אותו בתחתית הדף שלי עלמאמרים על טיפול זוגי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083