משבר אמון: התמודדות וטיפול זוגי

תאריך פנייה: 18.02.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שיר
צומת בחיים
18.02.2012 • 10:56

שלום רב
ד"ר,אני ובעלי נשואים מזה כשנה וחודשיים. יש בנינו פערים רבים באישיות ובמנטליות. לפני הנישואים היה לנו משבר אמון מבגידה שעד היום יש לי משקעים ממנו כי הוא גבר פלרטטן. לפני חודשיים משבר אמון נוסף מהסתרת מידע ממני לגבי רכישת דירה שעשה עם אחיו. (לנו אין דירה משותפת עדיין)אחרי אינסוף וויכוחים וריבים החלטתי לסיים את הקשר כי "אין עם מי לדבר" וניסיתי להסביר לו המון על ערכים חשובים בזוגיות כמו אמון, כנות, שיתוף. אך הוא פרמיטיבי שטוען ש"אישה לא צריכה לדעת הכל". פתחתי תיק ברבנות, היינו פרודים חודש וחצי במהלכו גם גיליתי שאני בהריון ועשיתי הפלה. שבוע לפני הדיון הוא השתנה ב180 מעלות. החליט להלחם על הזוגיות הזו, שם את האגו שלו בצד (מהשמעולםלא קרה). אמר שאחרי ה"סתירת לחי" שקיבל הבין כיצד עליו לנהוג והבין שטעה לאורך כל הדרך. הציע גם למכור את הבית עם אחיו כדי לקנות דירה איתי, מסכים ללכת לייעוץ זוגי וכו'.לכאורה כל מה שרציתי לשמוע וכל מה שניסיתי להסביר- עכשיו הובן. העניין שאני כבר במקום אחר, אחרי הפלה, רגל אחת בחוץ, השלמתי עם הגירושים.אחרי התייעצויות עם קרובים וחברים, חלקם טוענים שהתכונות אופי שלו מושרשות ולאחר זמן קצר יחזור לסורו ולא יתרחש שינוי אמיתי וחלקם טוענים שאני צריכה לתת לו צ'אנס ושאנשים כן משתנים כאשר קורה משהו קיצוני.אני מבולבלת בלשון המעטה. מבחינתי עכשיו לעשות צעדים כמו לרכוש איתו דירה או להביא ילדים לעולם מפחידים אותי מאוד כיאין לי טיפת בטחוןבזוגיות הזו ומאידך ללא הצעדים הללו, לא אדע עד כמה כוונותיו להשתנות אמיתיות.האם קורה שאנשים באמת משתנים לטווח ארוך?האם ניתן להתגבר על משבר אמון?האם טיפול זוגי מחזיק מעמד לאורך זמן? (כי יש לי הרגשה שבזמן הטיפול הכל יהיה נפלא, ושנה שנתיים לאחר מכן המנטליות וההתנהגות יצוצו שוב)תודה מראש,שיר

ד"ר אורן חסון
חוסר אמון, כעסים וטיפול זוגי
19.02.2012 • 00:56

שיר יקרה,
כדי להתגבר על משבר אמון, לא מספיק שבעלך יהיה אמין החל מרגע זה ואילך, אלא צריך שגם את תהיי מסוגלת להתגבר על המשקעים וחוסר האמון שלך מן העבר. כל עוד אינך יכולה לדעת בודאות שהוא באמת השתנה, החשד שהוא לא השתנה ישאיר בך את חוסר האמון לזמן רב בעתיד. לא תוכלילדעתבודאות בזמן הנראה לעין, וזה הקטש. תמיד יהיו ספקות, ותמיד יהיו ארועים שעלולים להחשיד אותו, גם כשאין כוונת זדון שלו, והספק הזה שקיים בך עכשיו מתחזק עם כל מקרה כזה. ספק יכול לעבור רק לאחר זמן רב ומבחנים רבים, וגם אז - זה יישאר תלוי במשקעים שיש לך וביכולת שלך להתגבר עליהם.בטיפול זוגי הדברים יעלו באופן חד יותר. זה לא שהוא רק יצטרך לתת דין וחשבון על מה שעשה ועל מה שהוא מרגיש, אלא גם אפשר יהיה לבחון דברים על פי העשייה וההקשבה והרצון הטוב. אלה הם דברים שלמרות היותם קטנים ולכאורה לא משמעותיים, קשים מאד לעשייה למי שרואה את עצמו במרכז. ויעלה גם הכעס שלך עליו, לא רק חוסר האמון. בכלל זה גם הכעס על כך שנאלצת להפיל בשל ערעור היחסים ביניכם. הוא ידרוש ממך לשכוח את העבר, למחוק אותו ולהמשיך הלאה, והדיון בזה יעלה גם הוא על השולחן. זה לא חסר תקווה (ואני לא מכיר אותו כדי לומר יותר), אבל קל זה לא יהיה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083