משא ומתן על תנאי זוגיות
אדל
ריבים בזוגיות
⌄
בוקר טוב !
אני יוצאת עם בן הזוג שלי כבר שנתיים וחצי אנחנו עברנו הרבה דברים קשים בקשר יחסית למה שזוגות עוברים בגיל שלנו (גיל 20) .בזמן האחרון חזרנו לוויכוחים שהיו לנו פעם. הוא חייל משוחרר והוא התחיל לעבוד הוא אומר שאין לו זמן להיפגש איתי ושהוא לא יודע מתי יראה אותי.אני התחלתי להרגיש בסוג של איפה אני נכנסת בכל התמונה הזאת לקחת בחשבון שאני גם חיילת בצהל ואני חוזרת סופשים וגם עובדת. הקונפליקט שהיה לנו אתמול התגלגל מהבעיה שכתובה למעלה. אני כבר לא יכולתי אם החוסר ודעות הזה ואמרתי לו עם כל הכבוד תסביר לי מה הולך איתך לגבי. ואז הוא אמר שאני ילדה שדורשת צומת לב והתעצבן ואמר שהוא לא חייב לי להסביר כלום. ובאמת שאני משתדלת כמה שפחות להקשר אנחנו מדברים פעם ביום בהודעות וזהו. ולי פשוט נמעס להחזיק את כל הקשר כל הזמן. אחר כך אחרי שדיברנו שעה הוא התנצל ואמר שזה קשה להחזיק קשר בגיל 21 כשבא לך את החופשיות שלך אבל אני עדיין רוצה להיות איתך ואני בוחר בזה. אני חושבת שהוא לא מבין את רמת האחריות שיש בזה הוא כן עשה דברים בשבילי ובשביל הקשר אבל בזמני משבר כשקשה לו הוא בא ומוציא הכל עלי בהפוכה. אני לא יודעת האם שווה לחכות עד שהוא יבין שבקשר אמיתי גם הגבר צריך לתמוך ולהיות סובלני או שפשוט להיפרד ולהמשיך בחיים?
ד"ר אורן חסון
משא ומתן על תנאים חשובים מאד
⌄
אדל יקרה,
אתם כרגע במשא ומתן, לאחר שינוי התנאים כנראה מאז שהשתחרר מהצבא. בכל מקרה, הוא מנסה להסביר לך את המגבלות שלו, ובעיקר את הגבולות שהוא רוצה לשים לצורך שלך, בעקבות הצורך שלו. האם שווה לחכות שנה, שנתיים או חמש עד שיחליט שהוא מוכן לזוגיות מחייבת יותר? - לא יודע. זה משהו שאת צריכה להחליט עם עצמך. עד כמה שאני מבין, הוא אומר לך שהוא רוצה להישאר איתך, אבל יותר בתנאים שלו, ועל כך אתם מנהלים משא ומתן. שניכם מוכנים, כנראה, לסכן את הקשר שלכם כדי להגיע לתנאים טובים יותר, ואת האיום הזה אתם שמים על השולחן כדי להשיג את רצונכם. יש בזה סיכון של פרוק הקשר, כמובן, אבל כל אחד מכם כנראה לוקח את זה בחשבון. האם תשני את דעתך לאחר שהקשר יתפרק, ותחזרי אליו בתנאים דומים יותר לאלה שהוא רוצה? האם הוא ישנה את דעתו לאחר שהקשר יתפרק ויילך יותר לקראתך?- אני לא יודע. זה סיכון. ויכול להיות שהקשר באמת יתפרק, כי לשניכם התנאים שאתם רוצים מאד חשובים לכם.
אדל
משא ומתן על תנאים חשובים מאד
⌄
רציתי להגיד תודה על התשובה. אנחנו הסתדרנו בסוף והלכנו לקראת השני אני רואה את זה בהתנהגות בימים האחרונים. אני חושבת שכשכל איד מאיתנו ירגיש בעמדה יותר יציבה בחיים אנחנו יכולים לפרוח.לכרגע אני לא רואה בן זוג אחר שיהיה מוכן לוותר ולסחוב את כל מה שאני עברתי בחיים. אני מודה מאוד על הכנות שלך והתשובה שלך תעזור לי בעתיד.