משא ומתן על זוגיות: איך להגיע להסכמה?
דנה
שוני בין בני הזוג
⌄
ד"ר אורן שלום- אני ובן זוגי יחד כבר כמעט שנתיים מתוכם שנה אנחנו גרים ביחד. שנינו אוהבים מאוד אחד את השני. הבעיות מתעוררות אצלנו בגלל שוני מהותי ביננו כמעט בכל תחום שהוא. אני בלגניסטית והוא חולה סדר וניקיון, אני דוחה דברים והוא חייב אותם כאן ועכשיו, העבודה שלי היא בתחום האומנות ואני לא מביאה המון פרנסה (אם כי מתאמצת הכי שאני יכולה לעזור כלכלית) הוא עובד המון שעות ומביא את רוב הכסף. בסופו של דבר הא כועס עלי על מי שאני, על דרכי החשיבה שלי, על ההתנהלות שלי ומאוד לא מרוצה מאיך שהבית נראה. אנחנו רבים ומשלימים אבל תוך כמה שבועות חוזרים אותם הנושאים לשולחן. נפרדנו כבר פעמיים וחזרנו ושנינו יודעים שאם ניפרד עוד פעם- זאת תהיה הפעם האחרונה. שנינו בני 27 וכן רוצים לחיות ביחד ויום אחד גם להקים משפחה, אבל במצב הקיים אנחנו לא רואים איך אפשר לגשר על הפערים הגדולים. אשמח מאוד לעצתך.
ד"ר אורן חסון
משא ומתן על תנאי הזוגיות העתידית
⌄
דנה יקרה,
אתם מספיק זמן ביחד כדי להכיר זה את זו. אלא שמשום מה עדיין לא השלמתם עם אותם חלקים שבצד השני שהם שונים ומנוגדים לאופי שלכם, ועדיין מנסים להתאים זה את זו למודל האישי שלכם. הוא רוצה להפוך אותך למסודרת יותר, מאורגנת יותר וחושבת כסף יותר, ואת רוצה להפוך אותו לאחד שפחות אכפת לו מכל אלה, ושנותן לך יותר חופש עשיה ומחשבה. בעצם, אתם כרגע מנהלים משא ומתן על תנאי הזוגיות שלכם, דנה, ועדיין לא השלמתם את המשא והמתן הזה. פרידות קודמות היו חלק מהפגנת הרצינות שלכם בכוונות שלכם לשנות זה את זו. ואם לא תגיעו לעמק השווה, בהחלט יכול להיות שהמשא והמתן הזה יסתיים בפיצוץ.הייתי יכול לסיים את המכתב בפיסקה הקודמת, אבל אומר עוד שאם אתם באמת רוצים לחיות ביחד, ובשלום, אתם זקוקים ליעוץ זוגי שיעזור לכם להבין, כל אחד מצידו, על מה הוא או היא יאלץ/תיאלץ לוותר כדי לחיות ביחד, וללמוד לחיות עם זה בשלום – למען החלק הטוב שבזוגיות שלכם.