משא ומתן כספי - טיפים ועצות
צביה
עזרה
⌄
שלום .
יש לי בת נשואה + 1 והיום היא בהריון עם השני, לצערי בעלה שולט בה היטב וקובע כל דבר בבית ובתי נכנעת לכל רצונו , כשלוש שנים הם גרים בדירה שכורה , לא מרוויחים הרבה ולא מסוגלים להגיע לדירה משלהם (לדעתי) , גם היום לא בוגרים את החודש ולא חוסכים . לאחרונה הציע בעלה לקנות שטח חקלאי שהופשר ולבנות עליו בית בודד בעלות 1 מליון שקל . הוא לוחץ עליה ולא מוותר בטענה שזה מה שצריך לעשות והוא יעשה זאת איתה או בלעדיה , ההורים משני הצדדים לא מסוגלים לעזור ולדעתי חתני טועה ומוביל לחובות שלא יעמדו בהם כי לא יהיו מסוגלים להחזיר אותם ויתכן וחושב שבדרך הזו הוא יאלץ אותנו ההורים לקחת חובות עבורם . הוא ממרר לבתי את החיים , לא יורד מהרעיון , מציק לה ושולח אותה כל הזמן אלינו להוציא כספים למטרה זו , אני חוששת מכל התהליך ואין בידי סכומים שאני יכולה לעזור ובמעט שיש לי נראה לי שזה כסף זרוק , בנוסף חיי הזוגיות שלהם על הפנים , הם רבים כל הזמן , הוא מדבר אליה לא יפה , פוגע בה ןחיי המין ביניהם גרועיים לטענת בתי .האם עלי להתערב בשיחה עם חתני , הוא אותנו לא מערב בכל תוכניותיו ורק דורש כסף .אינני יודעת מה לעשות ואיך לפעול כאן כי אני רוצה שתהייה להם דירה משלהם אבל ההגיון לפי הנתונים בשטח אומר לי לא לתת אגורה ולקרוא לחתני לשיחה , בתי הגיונית יותר וחושבת כמונו שעליהם לקנות בית מוכן ולא ללכת בדרכו של בעלה מהחשש לחובות .מה המלצתך עלי לעשות.תודה צביה
ד"ר אורן חסון
משא ומתן
⌄
צביה יקרה,
יכול להיות שאתם לא צריכים לנהל את המשא ומתן הכספי עם הבת, אלא איתו. לומר לו שאם אתם אמורים להשקיע כלכלית, את רוצה לוודא שההשקעה כדאית. שיבוא ויפרוש בפניכם את הנתונים. אני לא בטוח שהוא ירצה, אבל יש לכם הצדקה לא לתת הכל לבת שלכם באופן עיוור, אלא לבחון את העניינים.ובלי קשר, כדאי שתיעצי לבת שלך ללכת ליעוץ זוגי, שהם יעבדו את חלוקי הדעות שלהם ואת ההחמצות התקשורתיות שלהם שם, כי יש להם הרבה על מה לעבוד, לפי תאורך.