יחסים עם הבן: סבלנות ואיזון מחדש
דיאנה
בן זוגי ובנו מנישואיו הקודמים
⌄
שלום רב
!אני בת 25 אם לילדה בת שנתיים, נמצאת במערכת יחסים עם בחור שיש לו ילד ממערכת יחסים קודמת, בנו בן 8 ומזה 4 שנים הם לא היו בקשר בגלל הניתוק שהאם יצרה, לפני כחודשיים הוגשה תביעה למזונות משם הם הלכו למגשרת ונקבעו הסדרי ראייה, ובכן אני תמכתי עודדתי ואף דחפתי אותו להלחם על זכותו הבסיסית לראות את בנו ולחדש עימו את הקשר אך הבעיה שמזה 4 ימים שהם מתראים בן זוגי משקיע את כל זמנו ותשומת ליבו לבנו ואני מרגישה שהבת שלי נדחקת לפינה, היא לא הבת שלו ואין לה אבא ביולוגי כי הוא נפטר בעודי בהיריון אבל בן זוגי עימי מאז הלידה והוא אב לכל דבר...אני לא יודעת איך להתמודד עם הקנאה שאני חשה כי מצד אחד אני מאוד מאוד רוצה שהוא ובנו יהיו בקשר טוב ויומיומי מצד שני אני מפחדת שהוא יותר על הילדה שלי שמאוד אוהבת אותו כמו כן אני עומדת ללדת את ילדינו המשותף בעוד כ3 חודשים....אני לא יודעת האם עליי להלחם בעצמי ולקבל זאות או שעדיף פשוט להיפרד, קשה לי שהילדים שלי יקבלו פחות ממנו כי עד עכשיו הוא היה 100% בבית ועכשיו בכלל לא....אני חייבת עצה הכוונה משהו קטן שייתן לי איזשהו כיוון......תודה מראש
ד"ר אורן חסון
להרגיש בטוח בקשר עם הבן שלו
⌄
דיאנה יקרה,
אני חושב שאת זקוקה בעיקר לסבלנות. הוא היה בנקודת שיווי משקל אחת, בינך לבינו, ובינך לבין הבת שלך, ובינו לבין הבן שלו (ובמקרה הזה, אפס קשר). עכשיו, המצב השתנה מבחינתו באופן דרמטי, הוא רואה את הבן שלו כמשימה חשובה, ויכול להיות שזה נכון עכשיו, לאחר שהוא לא היה איתו בקשר זמן רב כל כך. אבל כל היחסים כרגע אינם מאוזנים, וזקוקים לאיזון מחדש. יתכן שזה יגיע עם הזמן, ובעיקר אם תהיי סבלנות ולא תובעת תשומת לב לך ולילדה. ויתכן שהוא יישאר שבוי במאזן הנוכחי של יחסים, שאינו יציב לאורך זמן, כי יש יותר מדי נפגעים מהמצב. אם הוא ירגיש נלחץ על ידך, הוא באמת עלול גם להזניח את האבהות החדשה שלו, למען זו שהזניח בעל כורחו עד עכשיו. ככל שתקלי עליו, כך הוא יתאזן טוב יותר ומהר יותר. ואם את רואה שיש בעיה מתמשכת, אולי כדאי שתלכו ליעוץ זוגי. לא מייד. היי סבלנית ותני לו זמן, כי בשל הדאגה החדשה שלו, ואולי בשל רגשי האשם והצורך בפיצוי, הוא יחשוש משינוי "בכוח". קחי בחשבון שהוא לא רוצה להרגיש שאת נגד הבן שלו, אבל גם אולי מרגיש שכרגע נכון לו לחדש את הקשר עם הבן לבדו, ורק מאוחר יותר להוסיף אתכם למשוואה. כאשר הוא ירגיש בטוח יותר עם הקשר שלו עם הילד.