קינאה בזוגיות: מהות, הרס ושיקום
גמלי
בעיית אמון
⌄
שלום
שמתי לב שמאז ומעולם יש לי בעיות אמון באנשים בכלל ובמערכות יחסים בפרטאני כל הזמן דואג לחוות בגידה. חשוב לציין, שכבר חוויתי אחת כזו בעבר כאשר גיליתי שיצאתי עם מישהי ולפני שנפרדנו היא התחילה קשר עם מישהו אחר.בכל אופן, כרגע אני במערכת יחסים ואני לא מצליח לתת אמון מלא בבת זוגתי, זה לא שאני חושב שהיא תבגוד בי, אולם תמיד מתעוררת בי הרגשת "בחילה" כשהיא רק מדברת עם בחור מסוים. קשה לי מאוד להתעלם מזה ומההרגשה הזו וכרגע אני פשוט מנסה להדחיק אותה או לשכנע את עצמי לתת בחברתי אמון.ההדחקה בעיניי היא טעות, לכן אשמח לשמוע את עצתך בעניין הזה, מה כדאי לעשות?
ד"ר אורן חסון
קינאה
⌄
גמלי יקר,
תחושות קינאה הן תחושות טבעיות, ותפקידן לשמור על בן או בת הזוג. הן טבעיות גם כאשר הזוגיות טובה, אלא שאז הן בדרך כלל מוחלשות. הן גם לא מפריעות מדי, כל עוד הן לא יוצאות משליטה, והקושי הוא כאשר הן מוגברות ללא צורך, ולא פעם בשל הסטוריה של פגיעות, או בגלל סיבה אחרת. יעוץ זוגי יכול להיות מועיל, ואני ממליץ לך גם לקרוא את המאמר שכתבתי בנושא זה: "קינאה: הטבע, ההרס והשיקום". בתחילת קשר, יעוץ זוגי לא רלוונטי. אם אתה נמצא במצב כזה, וזה מפריע לך עד כדי כך שאתה חושש לפגוע בקשרים זוגיים שאתה יוצר כבר בתחילתם, לך ליעוץ פרטני. למד להבין את מה שקורה לך, ובהדרגה להרגיש אחרת.