מריבות חוזרות בזוגיות: מה עושים?
חכם חנוכה
הכל היה מדהים! זאת השגרה?זה נורמלי?
⌄
אני בקשר עם מישהי מקסימה כבר שנתיים. השנה הראשונה הייתה מדהימה עד שנפרדנו בגלל פזיזות ואז שוב חזרנו וכבר זה לא היה כמו שהיה ואז שוב נפרדנו וחזרנו ונפרדנו ובכל פעם שנפרדנו רצינו לחזור אחד לשני כי ידוע לשנינו שאנחנו מתאימים ואנחנו מסתדרים וזה זיווג מוצלח אבל אצל שנינו עולה התהייה האם להיפרד או להישאר כל כמה זמן . השאלה היא האם אנחנו מבזבזים אז זמננו ויש עוד אפשרויות בחוץ עוד דברים או שעלינו להציל את מה שיש לנו ולראות את זה כמכשול. שנינו בשנות ה20 לחיינו צעירים נראים טוב ומשכילים. כל התהיות שלנו גורמות לנו רק לשקוע בזה יותר ולהוציא את השליליות שבקשר. אשמח ליעוץ , תודה.
ד"ר אורן חסון
כשיש חילוקי דעות, זה לא עובד טוב
⌄
חכם יקר,
בין השורות נדמה לי שאתה אפילו יותר מבקר את השליליות שלה, מאשר את שלך. לו הייתם מתאימים, ולו הייתם מסתדרים, ולו הייתם זיווג מוצלח, כפי שכתבת, לא הייתם עם המריבות החוזרות ונשנות שיש ביניכם. נדמה לי שכאשר יש עימות, אתם לא מסתדרים טוב. אולי כי היא שופטת ומבקרת אותך, ואולי כי אתה מתנגד לביקורת שלה, ואולי בגלל סיבות אחרות. נראה לי שבמצב העניינים הזה אתה רוצה את המשך הקשר יותר ממנה, אבל כנראה שאתה רוצה אותו בתנאים אחרים מאלו שהיא רוצה אותו, וכאן אולי מקור חוסר ההתאמה. בכל אופן, במצב הזה של פרידות וחזרות מרובות, גם אם מטרתן היא "חינוכית" (ללמד את הצד השני עד כמה הנקודה שעלתה חשובה), הבטחון בקשר יורד אצל שניכם.