מריבות וקונפליקטים בחתונה: איך לפתור?

תאריך פנייה: 24.05.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דדד
הצילו אני מתרסקת
24.05.2012 • 14:57

לפני כחודשיים התחתנתי עם חברי שהיה למשך שנתיים וחצי.חיינו יחד מהחודש הראשון של הזוגיות המהממת שהייתה לנו, חשוב לציין שבקושי רבנו בעבר היו מקרים נקודתיים בהם טיפלנוהוא הציע לי נישואים בנובמבר ומאז התחילו המריבות שלנו בערך על כל דבר שקשור לחתונה,על חליפה או לא חליפה על השירים שבחרתי הטבעות שהוא קנה שבועיים לפני החתונה צבע של בלונים ועוד המון ממש כאילו עשה לי טובה שהציע לי נישואים.לפני החתונה בכיתי ימים שלמים על כל זה, אך נאמר לי מפי אחרים כי זה לחץ של לפני החתונה האמנתי בזה והלכתי עם זה עד הסוף התחתנו לפני כחודשיים ומאז אנחנו לא מפסיקים לריב,לאחרונה הוא בא הביתה חסר אנרגיות עם פרצוף של תשעה באב תמיד עייף בקושי מדבר לא משתף אותי בדברים גדולים ופה הגרעין. מציק לי שהוא עושה דברים בלעדי,הוא הלך לראות דירה לקנייה לבד הולך לראות רכבים, חושב להוציא רכב מהחברה וזאת למטרת "עבודה" מאחר והוא עצמאי , ולא משתף אותי בכלום רק אחרי שקורים דברים אני יודעת,על הרכב שלי נאלצתי לוותר ולהחזיר אותו להוריי כי יקר לנו להחזיק שני רכבים, אבל את עצמו הוא משדרג.משפחתו מרגיזה אותי תמיד מצדיקה אותו בכל דבר שזז , כולל אמא שלו ,ואילו אחותו עוקצת אותי על שלא עבדתי כשכירה למשך חצי שנה. .(עם זאת יש לי עסק קטן שמכניס לי סכום מחייה )בנוסף לזאת הוא חבר טוב של אחותו מעביר לה כספים נותן לחבר של אחותו מתנות ואילו אותי הם לא סופרים בכלל (החבר של אחותו ואחותו) מעולם לא קבלתי מהם כלום גם לחתונה, והוא אומר לי שלמשפחה שלו הוא יתן מה שהוא רוצה.כשאחותו זרקה לי יציעה על שהוא "מפרנס" אותי והתעצבנתי על זה הוא לא גיבה אותי אמר לי תעני לה.הוא נהייה קריזיונר ובכל דבר עלי להסכים איתו, הוא למחשביותיו תמיד צודק אני בקביעות השוגה, אני תמיד זו שבאה ומדברת איתו גם עם הוא טעה ואילו הוא מבחינתו לשתוק. אני זאת שבאה ויוזמת אפילו סקס , דבר שלא היה ככה לפני.בכל דבר אני חייבת להסכים איתו ואם לא אז הוא נותן לי לעשות לבד דברים ולא משתתף בהם בכלל. או עוזב הכל מראשבקיצור אני מרגישה שאני חיה עם עצמי לבד בבית אין מי ששואל אותי איך עוברים עלי הימים , אין לי חבר לסודות לשגעונות אין מי שמפרגן לי (גם על העסק השני עושה לי את המוות) חסרה לי הרומנטיקה שלא הייתה לי היום שהכרתי אותו , ונורא עצוב לי , הוא מפנק עם נתינה גדולה יעשה הכל בשביל כולם יחמיא יפרגן אבל רק לא אלי,אני צעירה בת 26 לא ציפיתי שככה יראו החיים שלי.אני מרגישה שאני מתרסקת.

ד"ר אורן חסון
לעמוד על הצורך ביעוץ זוגי
25.05.2012 • 18:01

דדד יקרה,
חתונה היא אכן מקור אפשרי למריבות וחיכוכים בין בני הזוג, ובעיקר כאשר מעורבים גם בני המשפחה בתכנון ובציפיות. הלחצים במקרה כזה על כל אחד מבני הזוג גדולים, וכל אחד מנסה לרצות גם את בן הזוג וגם את המשפחה, ואם זה לא המשפחה זה את הציפיות של עצמו מהטקס המשמעותי הזה, ואז עולים קונפליקטים שנראים משמעותיים ועקרוניים גם בזוגות שזה לא היה אצלם קודם. ועושה רושם שלאחר שנכנסתם למצב של מריבות ביניכם, התחלתם להכנס להתנצחויות ופגיעות ומריבות שכל עניינם אינו אלא שליטה ופגיעה, ואתם הולכים ומאבדים את האמון זה ברצון הטוב של זה, ומתחפרים עוד יותר כל אחד בעמדתו.וכל זה הופך להיות גרוע עוד יותר כאשר אתם מאפשרים לבני משפחה להכנס ביניכם - מה שקרה כנראה בדיוק בגלל אותן סיבות שבגללן אתם מתבטאים במריבות כפי שאתם מתבטאים, כי זה נותן לכם עמדות כוח, ו/או פוגע בנקודות כואבות של הצד השני.אם לא תלמדו לצאת מזה מהר, כך תיראה הזוגיות שלכם - אם תחזיקי בה מעמד בכלל (ואם מישהו יישבר, סביר להניח שזו תהיה את - כי גברים מוכנים יותר בקלות להישאר במסגרת נישואים לא טובה, ולו רק כי בדרך כלל הם מרגישים יותר חזקים בה, ועם יותר חופש לנהוג כרצונם).אתם נמצאים במעגל קסמים רע, וזקוקים לעזרה. עמדי על כך שאתם זקוקים ליעוץ זוגי. כן, גם אם אתם רק בתחילת הדרך. קראי אתהמאמר שלי על יעוץ בתחילת הדרך הזוגית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083