טיפים לזוגיות: אמון ופתיחות

תאריך פנייה: 25.05.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חסויה
תהיות
25.05.2012 • 13:46

שלום רב,
לפני כמה ימים קיבלתי אינפורמציה מהחבר שלי מזה שנה שאני לא כל כך יודעת מה לעשות איתה ורציתי להתייעץ איתך. הוא היה במין מצב רוח של לדבר על הכל... והתחיל לספר לי כל מיני דברים... ניצלתי את זה לטובתי והתחלתי לשאול אותו מי אלו הבנות שהוא מוסיף לפייסבוק. הוא אמר לי שלפעמים שאנחנו רבים אז הוא בצט מדבר עם בנות לפעמים עם בנים( שאת הבנים הוא לא מכניס לפייס... לא יודעת למה גם לא שאלתי אותו) כנראה שהוא פשוט מדבר עם בנות לרוב. הוא אומר שהוא לא עושה איתן שיחות על מיניות אפילו כשאנחנו רבים כי זה לא משנה ואנחנו עדיין יחד הוא רק מדבר איתן כך הוא טוען. וכששאלתי אותו אם היה רוצה שגם אני אדבר עם גברים בצט כל פעם כשאנחנו רבים הוא אמר שלא... ושהוא לא ידבר יותר. שאלתי אותו גם מה הוא אומר להן שיש לו חברה או אין לו... הוא אמר לי שהוא אומר להן את האמת שהוא רב עם החברה שלו. הוא אומר לי שאני נפגעת רק בגלל שהוא כנה איתי ודברים כאלו... אבל הוא אומר שהוא לא בוגד בי ושאם היה רוצה בכלל היה עוזב אותי לפני כן. מבחינתו ידידות לא נחשב לבגידה... אלא אם כן זה משהו פיזי כמו נשיקה או מעבר לזה או שיחה על מיניות. יצא לנו גם לדבר ואמרתי לו שיפריע לי גם אם לחבר שלי תיהיה ידידה ממש קרובה שהוא מספר לה הכל ולא לי במקרה הזה הוא אמר שאני צודקת ושהוא קרוב אלי מספיק ולמרות מה שאני חושבת אין לו הרבה ידידות ובצטים זה סתם. אני לא יודעת לאן לקחת את כל המידע הזה ורציתי שתייעץ לי ותאמר לי את דעתך... תודה.

ד"ר אורן חסון
זוגיות טובה ובריאה
25.05.2012 • 18:01

חסויה יקרה,
חבל שלא כתבת את גילכם.נדמה לי שמה שקרה, אם הבנתי נכון, זה שהוא אמר שכאשר הוא במצוקה או כעס לאחר מריבה איתך, הוא מפטפט ברשת עם בנות - גם אם זה לא מיני. ועוד הוא אמר, לאחר ששאלת אותו אם היה מרגיש בנוח לו את היית עושה זאת, שבעצם את צודקת, ושהוא יפסיק. אני חושב שהדבר הנכון ביותר יהיה יותר לתת לו את הקרדיט שהוא מבין את הצורך בהדדיות, ושלמרות שהוא זקוק לאוזן קשבת, הוא יפסיק לעשות זאת. זה יקל על שניכם ליצור זוגיות טובה ובריאה.ברור לי שהחשש העיקרי שלך הוא לצאת פראיירית, אם הוא לא אומר את כל האמת או אם הוא לא יעמוד בזה. אבל מכיוון שלא תוכלי לדעת יותר ממילא, ומכיוון שייתכן שהוא כן גלוי וכן בדבריו - את גם עלולה להפסיד אם תמשיכי מריבות על הרקע הזה, או אם תמשיכי להיות בחשש ובחרדות כאשר אין סיבה. וכפי שכתבתי - על שניכם יקל אם תהיו בזוגיות שבה תבטחו זה בזה ותדברו בפתיחות כאשר צריך, כפי שעשיתם עכשיו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083