זוגיות: מה לעשות כשחסר?

תאריך פנייה: 27.10.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
פרטי
מבולבלת
27.10.2010 • 10:00

ד"ר אורן חסון שלום רב,אני בת 26 ובן זוגי בן 29 ואנחנו יוצאים מזה 9 שנים. לאחרונה התחלנו לדבר על חתונה וכל מה שמסביב והתחלתי לחשוב ברצינות יותר, מצד אחד הוא בן זוגי הוא בן אדם נורא טוב מיסודו, הוא מסב לי אושר, דואג לי, מתייחס אליי בכבוד יש בנינו תקשורת טובה וכשאנחנו יוצאים למסעדות/הצגות ואפילו כשאנחנו נוסעים לחו"ל אנחנו מסתדים ונהנים מאותם הדברים והכי חשוב שהוא אוהב אותי עם כל המגרעות שליאבל מצד שני, מפריע לי שהוא לא מעוניין ללמוד, הוא אומנם ניסה בעבר ללמוד אבל הפסיק , אני מאמינה כשבן אדם לומד הוא מרחיב אופקים, הוא יוכל להשיג עבודה שתקנה לו משכורת יותר טובה, קידום, אבל הוא בן אדם שאין לו שאיפות, הוא לא חושב על איך להצליח ,הוא לא יודע לקחת החלטות גורליות הוא אומר זה מה שיש ,די מוותר לעצמו. ואני מפחדת גם ברמה הכלכלית כי אני רק עכשיו סיימתי תואר ראשון ואני מחפשת עבודה ולו אין חסכונות אז איך אפשר להתחיל ככה חיים במיוחד שאני מעוניינת ברמת חיים טובה ושואפת גם לרמת חיים גבוהה לי ולמשפחתי ואני מרגישה שאני צריכה להכניס לו כל מיני רעיונות איך להגדיל את המשכורות, איך להשתדרג ודיי נמאס לי מזה כי אני מרגישה שאני לוחצת יותר מדי . אני גם מפחדת שהוא ישעמם אותיאני לא יודעת מה לעשות ??. האם זה סיבה מספיק טובה לקום וללכת? האם יש דרך אחרת??תודה מראש

ד"ר אורן חסון
השלמות
28.10.2010 • 01:49

פרטי יקרה,
את מחפשת בן אדם השגי, והוא לא. כן, זה יתבטא ברמת החיים. כן, זה יתבטא בזה שהאחריות תהיה במידה רבה עלייך. כן, זה יתבטא בכך שתצטרכי לעבוד יותר קשה.מצד שני, את מחפשת גם אדם שיש בו איכויות כמו גבר טוב שמסב לך אושר. שתהיה לך איתו תקשורת טובה. שכאשר כבר תלכו למסעדות/הצגות או לחו"ל, שתיהנו מאותם דברים. ובעיקר, שיאהב אותך על כל מגרעותייך.אז לא השגת גבר שיש בו הכל, אלא רק חלק מאותם דברים. יש לזה מחיר. את יודעת מה המחיר, רק שבינתיים אינך מוכנה להשלים איתו. אם זה יימשך, יהיה לך קשה להישאר בזוגיות הזו. אם תצליחי, לעומת זאת, להשלים עם מה שיש לך, ולהבין שהאחריות על המשפחה שלך תהיה בעיקר שלך ועל כתפייך, ותהיי מוכנה לקחת זאת עלייך, כי יש לו גם יתרונות שהם חשובים לך, אז תשלימי איתם. אלא שלהשלים איתם פרושו להפסיק להרגיש רע איתם. האם את יכולה? כשתדעי, תפסיקי להיות מבולבלת...

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083