מריבות הורים: האם זו אידיאליזציה?
עינת
מערכת לקויה בין הורים
⌄
שלום,
הורי הם בני חמישים, נשואים כבר 35 שנה , במערכת היחסים שלהם היו עליות וירידות, כאשר אבי לאחר ריב היה "משחק" ברוגז עם אימי.היום הם שוב בברוגז , יותר נכון אבי בברוגז הוא קונה לו את הדברים שלו, מכין לו ארוחות ולא מדבר עם אימי.רציתי לדעת אייך ניתן לגורם לאדם להבין שהוא הולך להפסיד את בת זוגתו אם הוא ימשיך כך?הוא נמצא כל כך גבוה באגו שלו שהוא לא יודע אייך לחזור ולתקן את אשר קיים.אני חייבת לציין שאבי ואימי אוהבים מאוד אחד את השני אבל הוא פשוט הורס לו ולאימי את החיים.סתם כואב לי
ד"ר אורן חסון
אידיאליזציה של רגשות?
⌄
עינת יקרה,
אני מבין את הכאב שלך, אבל לבן או לבת קשה מאד להכנס באמצע ולתקן מריבות שבין ההורים. גם משום שאת עלולה להכנס לקו האש, ולחטוף משני הצדדים שיאשימו אותך שאת עם הצד השני, וגם משום שאת לא יודעת הכל. יכול להיות שיש משקעים ארוכי שנים שאין לך מושג מהם.את אומרת שהם מאד אוהבים זה את זו. יכול להיות. אבל יכול להיות גם שזו האידיאליזציה שלך. אין ספק שהם מאד כעוסים (ולפחות הוא) ובתנאים האלה, זו אינה אותה האהבה. מה שבטוח שלי אין כרגע כלים לדעת מה קורה ומה לעשות, ומה הם רוצים. בשביל זה אני צריך לדעת את הדברים ישירות מפיהם... אבל אם יש להם באמת רצון וכוונה טובים, שלחי אותם ליעוץ זוגי.