מריבות בזוגיות: מה באמת קורה?

תאריך פנייה: 15.07.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מישהו
יחסים במצוקה
15.07.2006 • 14:02

שלום
אני בתחילת שנות ה 30 וזוגתי בשנות ה 20 .נשואים כשנה ובקשר מעל לשנתייםאני כותב מתוך כאב ותסכול ,אני לא יודע מאיפה להתחילמאז שנישאנו היחסים שלנו עם עליות ומורדות.שנינו טיפוסים שונים באופי עם הרבה דעות חלוקות .אני טיפוס די רגוע ולוקח דברים בקלות ,לאישתי כל דבר קטן יכול להפריע עד כדי כך שיוביל לפיצוץ ורצון מצידה לנתק את הקשר .הדברים הקטנים נגררים ומתעצמים ומובילים לפיצוצים כל פעם מחדש ,כל ריב קטן כל אי הבנה יכולה לגרום לכעס ותסכול מצידה שהולך וגובר- דברים הבאים לידי ביטוי בכך שהיא מאיימת לארוז את הדברים ולעזוב את הבית .אישתי רוצה יותר רגש,יותר תקשורת וכשכואב לה היא מסתגרת בתוך עצמה דבר המוביל לאחר מכן לתסכול מצידי והסתגרות בתוך עצמי.זה יכול היוות עיניין של שעות ממצב ששנינו מחובקים ומחייכים ועד למצב שאין ביננו תקשורת .אני מבין ויודע ששנינו במצוקה,אני חושב שהעיניין הוא בהגדרות של האהבה שלנו .האהבה שלי אליה כל כך גדולה למרות שהיא מפקפקת בכך ומפקפקת באמינות שלי וזה מתסכל אותי .שנינו אנשים עובדים שחוזרים מהעבודה אחר הצהריים ,לשנינו יש משפחות תומכות ואוהבות .יחסי המין שלנו דיי טובים ,שנינו טיפוסים מאוד מיניים והתדירות היא דיי גבוהה.למרות כל הכעס והתסכול שמתחדש מידי מספר שבועות אנחנו בחודשים האחרונים מנסים להכנס להריון.אישתי היא טיפוס דיי קנאי לי ואני בן אדם הכי נאמן ,לא מסוגל לחשוב על קשר כלשהו עם מישהי אחרת.למרות שהיא מפקפקת בכך.לא מסוגל לראות את התמונה שלא נהיה ביחד -קשה לי עם זה .אני אוהב אותה אבל לטענתה לא מספיק ולא רואה את זה בשטח.אני בטוח שהיא אוהבת אותי אבל לא תארתי לעצמי שהאהבה הזאת אליי היא כל כך כואבת .איך אנחנו פותרים את המצב ,איך אני יכול לגרום לה לא להתעצבן מכל דבר קטן ולאחר מכן לא להפגע בעצמי מהאיומים שלה?תודה.

ד"ר אורן חסון
מריבות הורסות, או שהן חלק מהדיאלוג?
18.07.2006 • 12:44

מישהו יקר,
קשה לי לומר זאת במפורש מבלי להכיר את בת זוגך, אבל בהחלט יכול להיות שלמרות כל האיומים שלה לעזוב, היא ממש ממש לא רוצה לעזוב. אבל מצד שני, בהחלט יכול להיות שהיא תגיע לזה, אם קצת "תעזור" לה, ולו רק כדי לעמוד במילה שלה. עושה רושם שבת זוגך רגשית מאד, ואולי גם חרדתית. סביר גם שהיא רואה את המריבות כחלק מן הדיאלוג הזוגי, ולא רואה שאותך עימותים הורסים. אני אומר "סביר", כי ראיתי זאת במקרים רבים דומים לזה שאתה מתאר.יש לכם בעיה של דיאלוג ותקשורת, אתם שונים זה מזו, והדרכה נכונה, ביעוץ זוגי, יכולה להקל עליכם מאד. אני חושש שהיא זקוקה לעצות והדרכה מאדם חיצוני, שהיא תקבל את סמכותו המקצועית ותאמין בו, כי ממך היא לא תקבל זאת. מצד שני, אתה יכול, ככל הנראה, להקל עליה, והיום אתה לא יודע איך לעשות את זה, ויכול להיות אפילו שאתה עושה דברים שרק מלבים את תחושות התסכול שלה. סביר מאד שאתה לא מבין בכלל מה גורם לה לתחושות שלה, או שהיא מרגישה שאתה לא מבין זאת, ומכאן נובע חלק גדול מהתסכולים שלה ומחוסר הבטחון שלה בך. אתה יכול לנסות ולהתמודד עם השאלות הללו לבדך, אבל קל יותר בעזרת סיוע מקצועי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083