ייעוץ זוגי: מתי כדאי לפנות לטיפול?

תאריך פנייה: 15.07.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
עופרה
זוגיות בכלל.......
15.07.2006 • 16:30

שלום.
..אני נשואה כבר 7 שנים לבנאדם מאוד מאוד מקסים ,טוב,בנאדם פשוט (כמעט)מושלם.לפני שהתחתנו יצאנו רק חודשיים ואז החלטנו להתחתן כיום יש לנו ילד מקסים שכל מי שמסתכל עלינו מהצד פשוט טוען שאנו משפחה לתפארת.אך עם כל זה יש לי בעיה שהיא די רצינית :התחתנו כמעט בלי אהבה ושנינו לפני החתונה יצאנו ממערכת זוגית די ממושכת עם המון אהבה ואני חושבת שבגלל זה כל אחד מאיתנו חיפש לעצמו מקום מפלט ומצא לעצמו אותו. אישי הוא בנאדם כפי שתיארתי בהתחלה יוצא דופן הוא בן מקסים להוריו אבא מעולה לבנו מנהל מצוין לעובדיו אח נהדר לאחיו שכן כיפי לשכניו אך בעל הוא לא כ"כ יודע להיות ואני מדברת על זה שכמעט אין בינינו כימיה התקשורת לקוויה הוא עושה הכל לבד בלי לערב אותי בשום דבר למשל חשבונות הוא משלם מטפל בכל עיניני הבית כלכלה הוצאות הכנסות ואני לא מעורבת בכלום דבר שמאוד מאוד מציק לי.הוא מבחינתו דואג שכל פינות יהיו סגורות שנחיה בשקט אך מתעלם ממני לחלוטין הוא אף לא ישאל מה איתך? הכל בסדר?צריכה משהו? הוא לעולם לא יחמיא לי (ודווקא יש על מה להחמיא) הכל נראה לו ברור מאליו וכך גם נראים יחסי המין שלנו הם יכולים להימשך בדיוק עשר דקות אחרי שהוא יודע שמבחינתו זה בסדר...מה מומלץ לעשות? האם לפרק את החבילה ואיש איש לדרכו?ואולי יש מקום ליועץ נישואין סליחה על אורך השאלה ותודה....

ד"ר אורן חסון
ממצב שקט אחד לאחר, או להתעמת?
18.07.2006 • 12:55

עופרה יקרה,
לו היית אומרת לי שמה שיש לך עכשיו מתאים לך וטוב לך, כי הנוחות של החיים טובים לך יותר מהצורך הרגשי, הייתי אומר לך שאולי אין צורך ביועץ זוגי. אבל את משדרת מצוקה. את חושבת שהחסך שאת מתארת הוא עילה מספיקה כדי להיפרד. לכן התשובה היא: כן. לכו קודם ליועץ נישואים. אם פשוט תיפרדו, כפי שאת מתארת זאת, אז הכל ימשיך בשקט, הפרידה תהיה שקטה ורגועה, והחיים ימשיכו כשכל אחד מכם יחפש לו את דרכו, ורק השכנים והמשפחה והחברים לא יבינו מה קרה. נדמה לי שכאשר את מתארת את זה כך, מתארת מעבר ממצב אחד שבו אין עימותים וסערות, למצב אחר שבו אין עימותים וסערות, וזה מתאים לך. נדמה לי שאת חוששת מיעוץ זוגי, כדי לא לטלטל את הזוגיות שלכם, ובעיקר, כדי שלא להכנס לעימותים, ולהתחיל להסביר את עצמך או להבין אותו, וכדי שלא להאשים או להיות מואשמת. אני לא בטוח שפרידה תהיה כל כך חסרת זעזועים כפי שאת מתארת. אני חושב שאת יודעת את זה, רק בוחרת להתעלם ולהדחיק.אם את רוצה לשנות, עופרה, אין לך ברירה אלא להכנס לתהליכים של ברור, של הבנה, ובהם גם האשמות הדדיות – שאינן חייבות לבוא מתוך רצון לפגוע, אבל תהיה בהן פגיעה. ברגע שאת אומרת שאת לא מקבלת דבר בסיסי שאת צריכה אותו, הרי מישהו לא נותן לך אותו. ואולי כך גם להפך. יעוץ זוגי יעזור לך לטלטל את המערכת באופן מבוקר יותר, כדי לבדוק פתרונות, כדי ליצור תקשורת ביניכם על מה שחסר, וכדי ליצוק תוכן חדש ליחסים שביניכם. דווקא משום כך שכל היתר נשמע באמת טוב, שווה לבדוק מה התקלקל, ואם יש אפשרות לתקן אותו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עופרה
ממצב שקט אחד לאחר, או להתעמת?
21.07.2006 • 12:24

תודה תודה אתה פשוט מקסים ברור ומובןשתיהיה שבת שלום...