מריבות בזוגיות: חרדות וכניעה
רומי
ייעוץ זוגי
⌄
אני ובן זוגי יוצאים כבר 4 שנים גרנו בייחד שנה ואחרי ריבים בלתי פוסקים על שטויות קמתי ועזבתי .. נפרדנו לחודש וחצי וכשיו אנחנו מדברים על לחזור להיות בייחד..הוא עובר תקופה קשה בחיים ואני מרגישה לא מעורבת מספיק וגם כשאני מנסה להתערב אני מרגישה שהוא לא מספר לי את כל האמת אביו נפטר לפני שנה ומאז הוא מאוד התקרב למשפחה שלו ואני כבר לא בעדיפות הראשונה הוא לא לוקח את העצות שלי וכל פעם שאנחנו רבים הוא פשוט הולך לאמא שלו ונשאר שם שעות לא חוזר הבייתה בשביל לפתור ריבים וגם כשיש לו דילמה בפן מקצועי הוא מקבל הוראות רק מאמא שלו ולא מקשיב לי..התקשורת ביננו לא מוצלחת ואני לא מוצאת דרך לשפר אותה. אני מפחדת מהמערכת יחסים הזאת כי אני לא מרגישה שאני מוצאת את עצמי בה אני מאוד מבולבלת כל הזמן ומאוד מנסה להבין אותו ומנסה בטוב וברע ובדווקא ובשולם אבל כמעט ולא מצליחה ליישר עם המחשבות שלו קו וגם כשכבר כן מצליחים זה אחרי עבודה קשה מאוד שלא תמיד יש לשנינו סבלנות בשביל זה וכוח להבין תמיד את הצד השני .. היה לי קשה מאוד בלעדיו ועכשיו כשאנחנו מדברים על לחזור אני כל הזמן מצוברחת ועצבנית ומבולבלת מאוד. חשוב לציין שהריבים שלנו בגדול לא היו על דברים עקרונים או משמעותייים זה היה בגדול על עזרה בבית ועל חוסר התחשבות מצידו כלפיי..הוא מצידו לא בא אליי בטענות והכל כאילו עובר לידו הוא לא מצעצבן מכלום והוא עסוק מידי בדברים הרעים שעוברים עליו
ד"ר אורן חסון
חרדות, כניעה, והרבה עבודה לעשות
⌄
רומי יקרה,
המריבות שלכם היו, כנראה, כל הזמן, על דבר אחד ומאד עקרוני: מי צודק, ועל פי רצונותיו של מי יתנהלו הדברים. מרבית המריבות במצבים כאלה הם על דברים קטנים. אלא שכאשר החשש שדברים לא יתנהלו על פי רצונך הוא גדול, כל דבר קטן הופך להיות "סימפטום" לתופעה כולה, ו"כניעה" היא מקור לחרדה שזה פתח לכניעה טוטלית. ואצלכם, כנראה שאף אחד מכם אינו יודע לוותר בעניינים חשובים פחות, על-מנת להרוויח נקודות למען הדברים החשובים יותר.על-פי מכתבך, אני בהחלט רואה את הסימפטומים לתופעה הזו אצלך ("הוא לא לוקח את העצות שלי" "הוא מקבל הוראות רק מאמא שלו" "הוא לא מקשיב לי"). יתכן שזה קיים גם אצלו, ויתכן שהוא מאד מושפע מאימו, מה שאולי מגדיל את החרדה שלך שדברים לא יתנהלו על-פי דרכך, אבל גם יתכן שהוא פשוט מנסה לשים לך גבולות, על-מנת שלא להיגרר אחר הצרכים שלך שיפעילו אותו בכל רגע נתון על פי מה שאת מרגישה וחושבת באותו רגע, ועל מנת להשיג מעט שלווה.נתתי לך כאן הרבה חומר למחשבה. אם אתם רוצים לחיות ביחד, יש לכם הרבה עבודה לעשות, כשהדבר הראשון הוא להבין מה מתוך כל האפשרויות הללו נכון, והשני – לחפש פתרונות שיביאו אתכם לשיווי משקל בריא, שבו יהיו לשניכם הרבה יותר שלום ושלווה.