טיפים לזוגיות: אנרגיות, דאגות ופתרונות
דיקלה
טיסות
⌄
שלום
שמי דיקלה ואני בת 32 , אני נמצאת במערכת זוגית כבר 8 חודשים עם בחור איכותי ומקסים שאני מאוד אוהבת , בן זוגי מרבה בנסיעות עבודה לח"ול , דבר שהיה ברור לי מהיום הראשון שהכרנו , שנינו מדברים על לעשות מאמצים אחד כלפי השניה , אני מצידי מנסה להתרגל למצבולקבל אותו והוא הבטיח שינסה למזער את הנסיעות ולבסס את העסק שלו בארץ (הוא עצמאי), בינתיים קורה דבר הפוך , כל פעם צצה עוד נסיעה ועוד נסיעה ועד היום , לא הצלחנו להעביר יותר משבועיים ברצף , דבר שמאוד מקשה עליי , מבחינת ההתקדמות במערכת הזוגית , חשוב לי לציין שאני גרושה טרייה לאחר שגיליתי שבן זוגי לשעבר מזה 12 שנה חולה במחלת נפש קשה ,עבר אישפוז וטופל בכדורים במהלך שנים אלו בלא ידיעתי , דבר שגרם למשבר אמון קשה ולפרידה כואבת ) ,אני מרגישה שאני רוצה להתקדם , אנחנו אמנם מחפשים דירה יחד למעבר , אך לצערי יש בי תחושה שבכל מה שקשור לזוגיות שלנו אני היוזמת וזו שמזיזה את העניינים , אני מחפשת דירות , אני בודקת לנו על חופשה משותפת , הוא לעומת זאת פועל רק אם אני מבקשת ממנו , וחשוב לציין שמדובר בבחור אקטיבי ואנרגטי שהופך עולמות בכל מה שקשור להתפתחות העסק האישי שלו , הנושא הנ"ל יוצר מריבות וכל פעם שאני לבד בארץ גורם לי לסוג של חרדה ועצב, מצד אחד יש בי תחושה שאם הוא לא מבין אותי אז צריך להפרד , מצד שני אני יודעת שיש לו רגש אליי וכשאנחנו בארץ אז טוב לנו ביחד , הוא מדבר על זה שהמטרות הן משותפות , חתונה משפחה ילדים... אבל בפועל הוא מרוכז בעצמו , בנוסף חשוב לי לציין שעד לא מזמן היה לנו סקס מדהים (כל יום ) ובחודש האחרון או יותר , משהו השתנה והוא כמעט ולא רוצה סקס בטענה שהוא מוטרד מהעבודה .לפני הבעיה הנ"ל היה בינינו מריבות בנושא אחר , הפריע לו שאני לא עושה מספיק ספורט (רוקדת פעם בשבוע) , חשוב לציין שאני בחורה רזה וחתיכה (סליחה על הצניעות) שמקבלת המון פירגון מהסביבה , והפריע לו שאני אוכלת שוקולד או גלידות מדי פעם , הוא מאוד ביקורתי ושומר על עצמו וטוען ששומר עליי אותו הדבר מאהבה , בהתחלה רבנו על הנושא , בסוף נכנעתי והתחלתי להתאמן איתו פעמיים בשבוע בחדר כושר דבר ששיפר את היחס שלו כלפי פלאים ,אני יודעת שכתבתי המון , אבל אני ממש בפרשת דרכים ולא יודעת כיצד לפעול , אני רוצה ליהיות אמיתית עם עצמי ולעשות את הבחירה הנכונה לילא רוצה לדעת שהייתי עיוורת שובבתודה מראשדיקלה
ד"ר אורן חסון
אנרגיות. בבית, ובחוץ.
⌄
דיקלה יקרה,
אני מניח שכאשר הוא עסוק ומוטרד מאד ומשקיע את האנרגיות שלו בעבודה באופן שבו הוא עושה זאת, הוא מעדיף שאת תהיי זו שמעניקה לו את השלווה שאחרי. לכן, אני מניח, נוח לו להשאיר לך את ענייני הדאגה לזוגיות. אם תחליטו לחיות ביחד, ואם תחליטו להביא ילדים, סביר להניח שזה רק יתחזק. אם זה מאד לא מוצא חן בעינייך, תצטרכי להילחם לשנות את זה. ומכיוון שאת כבר נלחמת על זה, וכנראה ללא הצלחה, אזי, אם זה מאד חשוב לך, כדאי שתלכו ליעוץ זוגי. מצד שני, יכול להיות שהוא מספיק מוצא חן בעינייך עד כדי כך שתגידי לעצמך: טוב, אם זה המחיר, ואם אני מבינה שזה לא נגדי, ואם כך אני מוכנה לתת לו את השלווה הזו, ותהא זו תרומתי לזוגיות שלנו. אין ספק שאם תגידי זאת לעצמך ותהיי שלמה עם זה, זה יכול להפוך את הזוגיות שלכם להצלחה, כי הקונפליקט המרכזי נעלם. זה לא אומר שאני מאשים אותך בקשיים. אני רק מצביע על כך שיש דרכים שונות להגיע ליישוב קונפליקטים, וזו אחת מהן. האחרת היא שהוא ישמור את רמת האנרגיות שלו בחוץ, גם כאשר הוא מגיע הביתה.העניין השני, של הסקס וחדר הכושר: לכאורה, המראה שלך חשוב לו יותר מאשר יתר יתרונותייך. למעשה – אולי זה לא חיוני לא, אבל רצוי, והוא פשוט מנסה ללחוץ עליך, ועושה זאת ללא טאקט, וחבל. אבל הסוף ממש לא ברור לי. כתבת שבחודש האחרון או יותר אין ביניכם כמעט סקס, אבל גם שלאחר שהתאמנת איתו זה השתפר פלאים. הסדר לא ברור לי. אם הסדר הוא: התאמנתי איתו, וזה השתפר פלאים, ואחר-כך, בחודש האחרון, גם זה לא הועיל, אז אולי יש בעיה חמורה יותר ביחסים שביניכם. אלא אם השתכנעת שהחודש ומשהו האחרונים אכן חריגים מבחינת העומסים עליו.
דיקלה
אנרגיות. בבית, ובחוץ.
⌄
שלום
ד"רתודה על תגובתך המהירה , כשאמרתי השתפר פלאים התכוונתי שהיחס שלו אליי השתפר ופחתו הויכוחים , התקרבנו מאוד מבחינה אינטימית והוא מעניק לי יותר חום ואהבה מבעבר , אבל הסקס פחת בתקופה האחרונה , למרות שעכשיו הוא בחו"ל ויום לפני הטיסה היה סקס מדהים (זה קצת מבלבל) ,לא ממש הבנתי את המשפט "שהוא ישמור את רמת האנרגיות שלו בחוץ, גם כאשר הוא מגיע הביתה"ולמה הכוונה "בעיה חמורה יותר ביחסים" , על מה זה יכול להצביע ?בתודה מראשדיקלה ...
ד"ר אורן חסון
כשהעניינים השתפרו לאחרונה
⌄
דיקלה יקרה,
ב"אנרגיות" התכוונתי לרמת פעילות, חשיבה ויוזמה, כאלה שהוא מפעיל כלפי חוץ, וכנראה שכאשר מגיע הביתה, הוא צריך "לנוח" מהן.כתבת: "חשוב לי לציין שעד לא מזמן היה לנו סקס מדהים (כל יום ) ובחודש האחרון או יותר , משהו השתנה והוא כמעט ולא רוצה סקס בטענה שהוא מוטרד מהעבודה ."חודש זו אינה תקופה ארוכה, כך שזה יכול לקרות, ובעיקר אם ההסבר שלו נכון, לפי דעתך. אם בנושא המיניות שלכם קיימת בעייה מתמשכת, כדאי לבדוק מה הסיבה לכך. בינתיים, היי פשוט סבלנית, ותני לזה צ'אנס, כי לפי מה שאת כותבת, העניינים ביניכם דווקא השתפרו לאחרונה.