מריבות בזוגיות: האם אתם מתאימים?

תאריך פנייה: 09.07.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
אור
בבקשה עזרה .....אני צריכה יעוץ דחוף
09.07.2006 • 12:17

שלום
לך ד"ר אורן חסון.יש לי בעיה ואני חייבת עליה תשובה אני לא יודעת מה לעשות אני יוצאת עם מישהו בן 28 ואני בת 21 כבר שלוש שנים .אנחנו פרודים כבר יומיים ואני מרגישה שאני לא יכולה יותר כאילו אני טלויה בו נפשית שבילעדיו אני לא יכולה להמשיך הלאה וזה מאוד מציק לי. אני בן אדם מאוד עצמאי בטיבעותי והפרדה ממש מונעת מימני להבין שאנחנו לא מתאימים ולא צריכים ליהיות ביחד זה פשוט מתסכל אותי וגורם לי להרגיש לבד בעולם ...אני לא מבינה שיש מצב כל שהו שאני לא יהיה איתו יותר וזהו כאילו כל אחד הולך לדרכו .אנחנו ממש לא מיסתדרים ואין בינינו הבנה בכלל.ויש אהבה אבל מיואשים מאוד מלהתחיל שוב לנסות ...קשה לי אתו וקשה לי בלעדיו מאוד ...אני לא יודעת אך לעבור את הימים האלו .אני לא רוצה להרגיש שהוא חסר לי מהבחינה של אם X היה פה עכשיו אז הוא רק היה יכול להבין ולעזור לי ובגלל שהוא לא פה ואין מי שיתמוך ואני לא יכולה ליסמוך על מישהו אחר יותר מימנו .אני לא יודעת מה לעשות כדי לא להרגיש טלויה בו ולדעת שפשוט זה לא מיסתדר וממשיכים הלאה כואב אבל לא ניכנסים למצבים כאילו כמו שיש לי .זה שובר אותי וגורם לי להרבה מחשבות של טוב אז אני יעשה כל מה שהוא יגיד לי כל מה שהוא ירצה ואז מתחיל כל הבכי והטלות החזקה בו רק כדי שהוא לא יעזוב אותי כאן לבידי ולהישאר עוד לבד עם כל האהבה שיש לי אליו.ועכשיו שזה סופי אני מתחילה שוב להרגיש את אותו מצב של אני אשמה אני לא בסדר וכל מיניי מחשבות.וכל זה ממש גלגל שמיסתובב לו שלוש שנים מבינים אך אני מיתעקשת יותר ומפחדת יותר שלא ניפרד.ברגעים של ריב אני מבינה שאנחנו לא מתאימים ואח"כ נירגעת ומיצטערת על הכל וכוליי.... בבקשה תעזור לי אני זקוקה ליעוץ.....תודה רבה מראשאור.

ד"ר אורן חסון
להגיע למסקנה שמחר יהיה טוב יותר
11.07.2006 • 18:55

אור יקרה,
טבעי שבזמן מריבה תרגישי אחרת מאשר בזמן שהכל בסדר. השאלה היא אם את מצליחה לעשות ניתוח שקול כשאת לא במריבה איתו, ולא תחת השפעת כעסים, ולהבין שאתם באמת לא מתאימים – בשל המריבות, ומשום שאת לא מצליחה, בתנאים של הזוגיות שלכם, להיות באמת מאושרת ושלמה עם עצמך. לא ממש נתת כאן תשובה על זה. אני גם לא יודע מהי הדינמיקה ביניכם, ומה גורם למריבות, ולכן גם איך לפתור את זה. זו המגרעת של הפורום, אור. שהמידע הנדרש הוא רב, והמצע כאן הוא מאד קטן.גם לא ברור לי מה גורם לך להיות כל כך תלויה בו. האם זה משום שאת רק בתחילת דרכך המקצועית/חברתית, או בגלל סיבות אחרות. אולי כשתתחילי ללמוד, ותהיה לך חברה אחרת, דינמית ופעילה, תרגישי בטחון עצמי רב יותר. אלה הם דברים רבים שאת צריכה לקחת בחשבון, כדי להבין שאולי בגללם את תלויה בו, והם דברים שיכולים להשתנות בקרוב.נסי לבחון את כל השיקולים האלה, ואולי תביני שיש סיכוי למחר טוב יותר, בין אם מחר זה יהיה איתו, ובין אם מחר זה יהיה בלעדיו. ואולי גם תגיעי למסקנה איזה מחר עדיף לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אור
ד"ר אורן מודה לך על תשובתך.....
12.07.2006 • 13:29