יחסים: מה עושים כשמחפשים אשמים?
הוד
קושי לנהל מע' יחסים
⌄
שלום
לך,אני לא בטוחה שהגעתי לפורום הנכון. האם זהו פורום שדן רק במערכות יחסים קיימות,או גם בקושי לנהל מערכת יחסים בכלל?אשאל בכל מקרה.. אני בת 33, רווקה. במהלך 10 השנים האחרונות כל הקשרים שהיו לי הסתיימו (במקרה הטוב) לאחר כחודש. לפעמים האשמתי את הגברים, לפעמים את המשפחה והחינוך הנוקשה, לפעמים את העובדה שעברתי התעללות מינית בילדות ולפעמים את עצמי.בפעמים שהייתי פתוחה ואוהבת אמרו לי שאני מלחיצה, כשהייתי קלילה יותר אמרו לי שאני לא רצינית, כשהייתי פשוט אני עצמי לא אמרו לי כלום, אלא פשוט נעלמו...אני מתחילה לקבל את הרושם שזה הגורל, שיש בי משהו שדוחה את הגברים (אני נראית מצוין ואינטליגנטית, כך אומרים) ובסופו של דבר אשאר לבד.אני לא מרחמת על עצמי או משהו כזה, אני לא מגדירה את עצמי באמצעות בן זוג. אבל, הייתי רוצה להבין מה הסיבה שאני מרחיקה מעלי גברים...
ד"ר אורן חסון
למתוח את המיתרים
⌄
הוד יקרה,
כאשר נמצאים במערכת יחסים טובה, הכל טוב ונפלא, ואין צורך להאשים אף אחד. וכאשר לא, מחפשים סיבות בכל הכיוונים, והירי הזה, לכל הכיוונים, לא תמיד מכוון, ופוגע לפעמים במטרות סרק. או לפחות גורם לך להוציא אנרגייה לכיוונים הלא נכונים. מה עוד שבאמת את כנראה לפעמים קלילה מדי, ולפעמים, באותה התנהגות בדיוק, את רצינית מדי, וזה לא תלוי בך, אלא באדם שאת איתו. אי אפשר שאותה התנהגות תעבוד עם כולם. אז אולי את יכולה להאשים את עצמך שאת לא מספיק זיקית, לצורך העניין, ואולי שלא ידעת לבחור את האדם שיתאים למידות הנכונות שלך, ואולי זה בכלל עניין מקרי לגמרי. האפשרויות הן רבות, והקושי הכי גדול הוא שאת מתחילה לאבד בטחון. וכשאת מאבדת בטחון, את עלולה להפוך להיות, באופן טבעי, צינית יותר, ומרוחקת יותר, כדי להגן על עצמך מפני הפגיעה הבאה. אם את מרגישה שזה מה שקורה לך, ואת לא בטוחה שאת יכולה להתגבר על זה לבד, ולהתייצב מחדש בגבולות הנכונים, אולי תגיעי ליעוץ מקצועי עם אדם שיוכל גם לייעץ לך בנוגע ליצירת קשרים. ובסך הכל, למשוך גברים זה מאד קל, השאלה היא את מי, ולאיזה צורך (של הגברים). בסופו של דבר המי והצורך צריכים להתאים לצרכים שלך. ואולי, כדי להחזיר לעצמך את הבטחון שלך במשיכת גברים מתאימים, כדאי שתתָרְגלי את הכלים שלך על גברים שהם קצת פחות מתאימים.