מריבות בזוגיות: איך לפתור אותן?
בת 27
רבים בלי סוף
⌄
אני בת 27 ובן זוגי באותו גיל, שנינו סטודנטים שעובדים, לומדים וגרים ביחד כבר שלוש שנים. בשלושת השנים האחרונות המערכת יחסים ידעה עליות רבות ומורדות רבות מידי. לאורך התקופה הריבים שלנו רק הולכים ומחריפים, הם תמיד מתחילים מדבר פעוט שהופך למימדים ענקיים שאין לנו שליטה עליו . מה שקורה זה שהריב בד"כ מתחיל בגלל שאני מתעצבנת על דברים קטנים ואז מפנה כלפיו כעסים הנוגעים לזוגיות שלנו, אני חושבת שזה נובע מכך שמצטברים אצלי דברים שאיננו מדברים עליהם בחיי היום יום, מבחינתו אין צורך לדבר על הזוגיות צריך פשוט לזרום איתה. מה שהוא עושה בעת ריב זה פשוט להיסגר להיות אדיש הוא לא רוצה להקשיב ולדבר על הדברים, והוא משדר קור וניכור שרק מחריפים אצלי את כל הכעסים, וזה ממשיך להתגלגל וריב שהתחיל מדבר פעוט הופך לכעס של ארבעה ימים כשאנחנו לא מדברים. בן זוגי אומר שמבחינתו הוא מעולם לא גרם לריב בינינו מעולם לא כעס עליי, הוא אומר שאני זו שבאה כל הזמן בטענות מתפרצת עליו על כל סיבה ואיננו רואה ריב אחד אפילו שהוא אשם במשהו וצריך להתנצל. אני אציין שאני אכן נמצאת במצב רגיש מאוד אני מתעצבנת המון באופן בלתי נשלט הכל יכול להיות מדהים בינינו ופתאום משהו קטן אחד יכול לגרום לי להתעצבן והכל צף. עם העצבים האלה הוא לא יכול ולא מעוניין להתמודד הוא אומר שאני מפנה כלפיו כל כעס גם שאינו קשור אליו, לפעמים אני מבינה אותו ומרגישה שהתפרצויות הכעס האלה שהם לא בשליטתי הורסים את הזוגיות שלנו לחלוטין ויותר מזה את הבן שאני. כל שמחת החיים שהייתה לי וכל השאפתנות והביטחון העצמי שהיו לי לפני הזוגיות רק הולכים ופוחתים ככל שהזמן עובר. אני רוצה לחיות עם בן זוגי כל החיים אני חושבת שאנחנו מתאימים ושאין ספק שהאהבה בינינו ענקית אבל כל מריבה בינינו הורסת כל דבר טוב ואני חוששת שבסוף לא תהיה ברירה ומישהו מאיתנו יתייאש. שקלתי ללכת לטיפול אישי אבל אין לי משאבים לשלם על כך, ומצד שני אני מרגישה שאני במשבר בחיי האישיים והזוגיים ואינני יודעת מה לעשות.
ד"ר אורן חסון
שיפור הזוגיות דרך שינוי רגשי
⌄
בת 27 יקרה,
את מתארת מצב די טיפוסי למריבות שבין זוגות, כשאת היא הרגשית יותר והרגישה יותר, כזו שמשליכה כל דבר שקורה אל הזוגיות שביניכם, ובוחנת אותה לאור התנהגויות שלו, מעשים והעדרם, בעוד שהוא רוצה ליהנות מהם כפי שהם. אלא שכאשר את מודאגת באשר להשלכות של כל מעשה או אי מעשה על הזוגיות, או על איך ייראו פניה בעתיד, ואת מנסה לתקן אותו ולהתאים אותו לצרכים שלך, הוא מרגיש מואשם באופן תמידי, ונלחץ. במצב כזה, יתכן מאד שהוא עוד יעזוב לפני שתתייאשי, כי הוא יתייאש קודם, ואולי גם מבלי שיהיו לך סימנים מקדימים.את צריכה ללמוד לנהל את הזוגיות שלכם אחרת. לא בדרך של טענות ולא בדרך של מריבות. קראי בבקשה מאמר שלי עלשיפור הזוגיות. לדעתי הוא מאמר חשוב.