מריבות בזוגיות: איך להתמודד עם תסכול
שרית
ריבים
⌄
לד"ר אורן חסון שלום!אני קוראת את הפורום שלך ואני באמת מצדיעה לך על היחס שאתה נותן לכל בעיה ושאלה יישר כוח.אני ובעלי בשנות העשרים נשואים כבר שנה וכרגע אני נמצאת בהריון.אנחנו אוהבים מאוד מאוד מאוד והסקס שלנו נהדר, אבל יש לנו בעיה אחת והיא שאנחנו לא מפסיקים לריב כל הזמן, ולהתווכח על כל דבר הכי קטן. אנחנו רבים ומתפייסים כל הזמן וזה מתחיל להימאס כבר. אני לא מסוגלת לתאר את חיי בלעדיו והוא לא את חייו בלעדיי אבל זה מטריף אותי כבר ואני לא מסוגלת יותר.אנחנו רבים על מילה מסויימת שאמרנו אחד לשנייה או על משהו שצריך לעשות , אז תמיד יש לנו חילוקי דיעות וישר מתחיל ריב וזה בלתי ניסבל כבר. או גם אם הוא חוזר מאוחר מהעבודה שלו אני מתחילה לריב איתו. ואני פשוט שוקלת להרים ידיים ולעזוב מה אתה מציע לעשות?
ד"ר אורן חסון
תסכול
⌄
שרית יקרה,
מריבות הן בעיקר תוצאה של תסכול, כאשר לא מצליחים להעביר את המצוקה או הצרכים לצד השני, כאשר לא מצליחים להביא את הצד השני לעשות את מה שאת חושבת לנכון, וכתוצאה של יכולת לא מספקת להקשיב (ומכאן התסכול). זה לא נעים, זה קשה, ויש דרכים להתגבר על כך. לפני שתעזבי, אני מציע שתלכו ליעוץ מקצועי, שילמד אתכם להקשיב טוב יותר זה לזו. זה תהליך שלוקח זמן, אבל אם אתם לא עושים אותו נכון במסגרת הנוכחית, יכול להיות שתתקשו בו גם בזוגיות הבאה שלכם, אם זה מה שתבחרו לעשות. כך שבכל מקרה, כדאי לעבור את התהליך הזה, ולהבין מהן הסיבות לכך עכשיו, ואיך אפשר להתגבר על כך.
שון
ריבים
⌄
שרית היי,גם לי יש בעיה ממש דומה. רציתי לדעת איך הולך ביניכם והאם המצב השתפר?