אובדן אמון וביטחון עצמי בזוגיות

תאריך פנייה: 05.11.2005 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
ממ
קושי להסתגל
05.11.2005 • 00:05

לכבוד ד"ר אורן חסוןשלוםכתבתי אליך לא מזמן על סיפור אהבתי בבחורה שהקשר בינינו נמשך כ 6 חודשים שבמהלכן היתה מערכת יחסים מדהימה ואהבה הדדית,ושנינו הרגשנו והבענו אתזה עד שחל מהפך שהיא בעצמה לא יכלה לתת הסבר והחליטה להיפרד ולהתחתן עם רופא שבקושי הכירה אותו חודש ימים .שאלתי אליך המהפך שחל בדיעה שלי גרם לי שוק גדול וניסתה תקופה להשמיץ אותו בחור וכאשר היא יושבת ומשווחחת עם חברות אחרות מרעיפה עליו שבחיםץכך שנוצר מצב שהשאירה אותי בחלל של דיעה שמשתנה מיום ליום ,עד היום אין לי הסבר אך הפער שבין אהבתה הכנה ומהירות החלטתה להיות בקשר עם בן אדם המשך חודש להחליט להתחתן איתו הדהים אותי יש לציין שהוא גרוש ועם ילדה ותמיד השמיצה אותו שהתחילה כביכול בקשר איתו.שאלתי אליך איך אני יכול להסתגל אובדן הזה שאני לא מוצא לו הסבר ושכאכשר אני ביקשתי ממנה הסבר טוענת שאין הסבר הגיוני ומבקשת ממני לסלוח לה ושזה היה בלי כוונה .אני זוכר את משפטיה האחרונים אני אתחתן איתו למה אני משוגעת אין כמוך וסיפורים כאלה.אני כבר השלמתי עם האובדן אך לפעמים עולים בי זוכרונות ואמירות שלי שנוגדות כל העקרונות שדיברה עליהים אני רוצה טייפ איך להתמודד עם המצב כי גם החברים והקרובים מאסו מהסיפור ומבקשים ממני לשכוח ולזרוק לפח ,למרות שאני מרגיש עדיין תלויי בה למרות כל מה שעשתה ומצד שני אני לא רוצה לשאר במבוך הזה שלא מוביל אותי לשום כיווןתודה

ד"ר אורן חסון
לחשוב קדימה, ולהתחיל לתכנן
06.11.2005 • 17:46

ממ יקר,
כתבתי לך את כל מה שהייתי יכול, במסגרת הנתונים שנתת לי, ואני מצרף שוב קישור לדיאלוג הקודם שלנו.http://www.starmed.co.il/Forum/Msg/748860אבל הבעיה כרגע היא לא הקשר שלך איתה, שאבד, אלא הבטחון שלך בעצמך לקרוא אנשים אחרים, ובעיקר את מי שאמורה היתה להיות כל כך קרובה אליך כמו חברה שלך. אתה אומר לעצמך, ובמידה רבה של צדק, שכל עוד לא תדע בדיוק מה קרה שם, מה התחולל לה בראש, ואולי גם מתי, לא תוכל להיות בטוח בבת זוג עתידית שלך, כי כנראה לא תדע את כוונותיה האמיתיות – עובדה, שהפעם נכשלת בכך ובגדול. אלא שעם זה, אין הרבה מה לעשות. אני יכול לומר לך שנתקלת במקרה קצת קיצוני, שאינו נפוץ בדרך ההתנהלות שלו, שבו היא הסתירה והכחישה דברים רבים כדי שלא תדע אותם, ובאופן ברור היה לה קונפליקט גדול בין מה שהיא רצתה או היתה צריכה (שזה להיות איתו), לבין מה שהיא רצתה שאתה תדע (אולי בגלל שבאמת רצתה אותך, ואולי בגלל שלא רצתה לפגוע בך). יכול להיות שאתה באמת נאיבי מאד, והיא לא רצתה אותך בכלל, והכל היה בראש שלך. אבל באותה מידה גם יכול להיות נכון שהקונפליקט הגדול הזה אצלה הוא שמנע ממנה להעביר אליך את המידע הזה. ואם זה נכון, אז קונפליקט פנימי אצל בת זוג בעוצמה כזו, שתוליך אותך שולל עד הרגע האחרון, הוא נדיר. ואולי ראה את זאת כנחמה. כי זה לא דבר שתתקל בו בתדירות גבוהה.עכשיו אתה צריך להתחיל לבנות לעצמך תוכנית פעולה של לצאת מהנבירה לאחור. הדבר היחיד שהוא נותן לך היום, הוא שאתה גורם לאנשים להתקרב אליך מתוך רחמים. אלא שכפי שאתה מספר, זה קצת נמאס להם. זה יכול לעבוד לזמן מה, אבל אחר-כך הם מחפשים איך לעזור לך, ואם לא תתחיל לעשות משהו, יימאס להם. אתה מתחיל, כנראה, להגיע לגבול היכולת שלהם לשמוע כמה אתה מסכן, מבלי לעזור. מה שאתה צריך לעשות זה להתחיל להסתכל קדימה, במקום לאחור. התחל לתכנן תוכניות שיקום. מתי תתחיל לצאת בחברה כדי לחפש גרויים חברתיים אחרים. בשלב הראשון חברים, אחר-כך להתחיל לצאת עם בנות, גם אם קשרים ראשונים לא יובילו לאהבה. זו לא תהיה סיבה להתאכזב. לוקח זמן להחלים, אבל ככל שתתרגל את עצמך בקשרים חדשים, כך תקדים להחלים. פעילות פיזית, חדר כושר, עבודה, לימודים, גם הם יכולים להקל. בנה לך לוח זמנים לכמה שנים, אם תרצה אפילו עד לחתונה. רק חשוב קדימה, ותשתדל להפסיק להביט לאחור.ואם כל אלה לא יועילו לך, כדאי שתגיע לטיפול שיסייע לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ממ
חושב קדימה, ומתחיל לתכנן
06.11.2005 • 23:21

ד"ר אורן חסוןתודה תודה באמת מקרב נגעת בכל האמת ואני עכשיו מתחיל להבין דברים שבאמת לא ראיתי ,יכול להיות שהקושי שלי נבע מכך שהשקעתי בה כל נסיון החיים שלי וכל מה שחלמתי בעתיד שלי,אך לצערי כגודל הציפיות כגודל האכזבה אני אעבוד באמת עכשיו על עצמי יותר כי גם האגו וההערכה העצמית שלי מאוד חשובהשאלה אחרונה רק לסגירת המעגל והיציאה מהמבוך...הוצע לי להתחיל במשרה באותו מוסד שהיא עובדת בו ....האם כדאי לי ????או שזה רק יעכב אותיכי אני אגיד האמת אותה משרה היא קיבלה כי אני וויתרתי אז למרות שאני בעל ההכשרה המקצועית המתאימה והיא לא...עולה לי בראש לקבל את התפקיד והוכיח את עצמי ולהחזיר קצת מהכבוד שהיא גזלה ממני כי אני ויתרתי על התפקיד למענה אז..תודה רבה ואשמח לתשובה שבאמת תוביל אותי לחוף הבטחה

ד"ר אורן חסון
כבוד מקצועי ופגיעה אישית
06.11.2005 • 23:51

ממ יקר,
אני מבין שהיא ממשיכה לעבוד במוסד הזה. לכן, אם יש לך אלטרנטיבות, התרחק משם, כי בכל פעם שתראה אותה, תחושת הפגיעה תחזור, ואז היא תישאר לאורך זמן רב יותר. חבל. וממילא היא לא פגעה בך בהערכה המקצועית שלך. ונדמה לי שכאשר אתה אומר שאתה רוצה להשיב, דרך הוכחת היכולת המקצועית שלך, את כבודך האבוד, אתה מתכוון לכבודך האבודבעיניה, ולא בעיניך. מה שיחזיר אותך שוב ושוב לחשיבה על הפגיעה האישית. והרי מזה בדיוק אתה רוצה להתרחק.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ממ
כבוד מקצועי ופגיעה אישית
22.11.2005 • 23:27

ד"ר אורי חסוןשלוםכתבתי לך בעבר על הקשר שלי עם הבחורה שסוף כל סוף מצאה מאהב אחר וכבר התארסה איתו עברה עליי תקופה קשה והגעתי למצב שאני צריך לצאת לחופש של שלושה שבועות כדי להתנתק ממנה ולסגור את הפלאפון ואכן חזרתי עם רצון לפתוח דף חדש וזה היום השני אחרי סיום החופש והיא ממשיכה להתקשר .עניתי לה והפגנתי מצב רוח מעולה ושידרתי שאני חזק והיא הופתעה מזה והיא ביקשה בכל זאת שנשאר ידידים והיא תמשיך לקפוץ אליי אך היא לא התנערה מאותו בחור והיא ממשיכה איתו.מבדיקה קצרה עם מקורות קרובים נודע לי שאני לא הראשון שהיא התנהגה איתו כך אלא עם עוד 5 בחורים שהלכה איתם והתגלתה כמלאך ולאחר מכן ניתקה את הקשר בלי הסברים.בלשון פשוטה עוברת מתחנה לתחנה .האמת לא סירבתי שנשאר ידידים מתוך רצון להפגין קרירות וגם סלח לי על הביטוי עוד זיון מהצד .אך שאני חושב עמוקות אני לא מרגיש נוח עם זה כי אני כבר הפנמתי שיצאתי מרוויח שלא לקחתי אותה לאשה.בשיחתה היא ממשיכה להעלות תשבוחות וככשאלתי אותה שמי שבחרת כנראה יותר שווה ממני והיא ענתה בשום פנים ואופן וחוזרת על התקליט כמה אני חסר לה.האמת אני מבולבל האם לסגור את הדלת טוטאלית או להשאר ידידים ואז אני אמשיך לנהל איתה אותה רומן אך הפעם בלי שום מחויבות כי אני יודע היום במאה אחוז שהיא לא שווה להיות אישתי בעתיד

ממ
התלבטות
23.11.2005 • 08:18

ד"ר אורי חסוןשלוםכתבתי לך בעבר על הקשר שלי עם הבחורה שסוף כל סוף מצאה מאהב אחר וכבר התארסה איתו עברה עליי תקופה קשה והגעתי למצב שאני צריך לצאת לחופש של שלושה שבועות כדי להתנתק ממנה ולסגור את הפלאפון ואכן חזרתי עם רצון לפתוח דף חדש וזה היום השני אחרי סיום החופש והיא ממשיכה להתקשר .עניתי לה והפגנתי מצב רוח מעולה ושידרתי שאני חזק והיא הופתעה מזה והיא ביקשה בכל זאת שנשאר ידידים והיא תמשיך לקפוץ אליי אך היא לא התנערה מאותו בחור והיא ממשיכה איתו.מבדיקה קצרה עם מקורות קרובים נודע לי שאני לא הראשון שהיא התנהגה איתו כך אלא עם עוד 5 בחורים שהלכה איתם והתגלתה כמלאך ולאחר מכן ניתקה את הקשר בלי הסברים.בלשון פשוטה עוברת מתחנה לתחנה .האמת לא סירבתי שנשאר ידידים מתוך רצון להפגין קרירות וגם סלח לי על הביטוי עוד זיון מהצד .אך שאני חושב עמוקות אני לא מרגיש נוח עם זה כי אני כבר הפנמתי שיצאתי מרוויח שלא לקחתי אותה לאשה.בשיחתה היא ממשיכה להעלות תשבוחות וככשאלתי אותה שמי שבחרת כנראה יותר שווה ממני והיא ענתה בשום פנים ואופן וחוזרת על התקליט כמה אני חסר לה.האמת אני מבולבל האם לסגור את הדלת טוטאלית או להשאר ידידים ואז אני אמשיך לנהל איתה אותה רומן אך הפעם בלי שום מחויבות כי אני יודע היום במאה אחוז שהיא לא שווה להיות אישתי בעתיד