מריבות בזוגיות: איך להימנע?

תאריך פנייה: 22.03.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גלית
יש לי בעיה עם הבן זוג השמח לעצות
22.03.2014 • 23:39

אנחנו כבר שנתיים וכמה חודשיים ביחד ומה שקורה שכל פעם אנחנו נקלעים לסיטואציה של צעקות ומריבות, אמנם זה טבעי אבל אצלנו זה מגיע בתדירות ממש רבה ומי צד אחד אנחנו מאד אוהבים ומחוברים אחד לשנייה אבל כל פעם שיש איזה ויכוח המצב רע וקשה לחשוב על אהבה בטוחה ככה. כל פעם אני בלווטים קשים עם עצמי מה לעשות. יש לו המון התפרצויות של כעס עלי מי כל מני שטויות של חפירה לגביי נושאים שטותיים שהוא בעצמו ככה עושה או סתם שאני מנסה להגיד לו שהוא לא בסדר במשהו אי אפשר ממש לדבר אתו, אני מרגישה שהוא ממש סם קיר בשביל לא להיפגע וזה צובט לי בלב ומעצבן נורא.המשפחה אומרת לי ממש לנתק אתו את הקשר אבל אני ממש מסתבכת בזה כי הוא יקר לי וממש משו עוצר אותי מי זה זה. קשה השמח לקבל עצות מה אפשר לעשות.

ד"ר אורן חסון
איך לריב נכון?
24.03.2014 • 11:24

גלית יקרה,
לא כתבת לי בני כמה אתם.זוגות רבים נקלעים למריבות עוצמתיות מסיבות שונות. יש דרכים להימנע מהן, כי לא על כל דבר "צריך לדבר". פעמים רבות "צריך לומר", אבל לא "לדבר על". "לומר", פרושו להעביר אינפורמציה: שאת צריכה משהו, שמשהו מפריע לך, שאת אוהבת משהו וכן הלאה. "לריב" פרושו לנסות לשכנע כאשר הצד השני לא רוצה להשתכנע, ויכולות להיות לו סיבות שונות לכך - החל מהדרך שבה דברים נאמרים, וכלה בחוסר חשק לעשות או בחוסר נכונות להודות בטעות, גם אם נעשתה. לא תמיד צריך את ההודעה באשמה, לא תמיד צריך את ההודאה בטעות, ולא תמיד צריך לשמוע את ה"בסדר, אני מסכים". פעמים רבות די בהבנה שמשהו מפריע לך, כדי שרוב הפעמים הוא יתנהג אחרת, גם אם הוא לא מסכים. בדרך כלל זה עדיף על לריב הרבה, ולהשיג עוד פחות. אני מציע שתקראי את המאמר שלי "שיפור הזוגיות: לא יותר עבודה, אלא שינוי רגשי" (תחת הנושא "זוגיות").

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083