איומים מיניים בזוגיות
טלטל
בן זוג מלחיץ
⌄
שלום
ד"ר חסון.בהמשך לתכתובת מה 22.10.13 תחת הכותרת ("מרגישה מאויימת")לבן זוגי ולי יש מערכת יחסים טובה בסה"כ. יש אהבה , תקשורת ורצון להיות יחד ולהשקיע זה בזו. למעט בעיה אחת קטנה: הוא טוען שאני "פולניה" ולא מספיק זורמת איתו. לדוגמה: הוא רוצה סקס ברגע מסוים ומבחינתו עליי לעזוב את כל עיסוקיי ו"לזרום" איתו. הוא כל הזמן בודק את הגבולות שלי: מציע לצרף צלע שלישית וכו' . לדעתי הדבר נעשה רק לטיזינג ולבדיקת הגבולות שלי. אני אומרת לו שאני אוהבת אותו ולא זקוקה לריגושים מחוץ לזוגיות וגם הוא מצידו טוען שאני ממלאת את כל צרכיו למעט חוסר "הזרימה" שלי. הוא לפעמים פשוט דוחק אותי לפינה עם כל הבדיקות שלו את הגבול שלי. מה לעשות? אני באמת אוהבת אותו ויודעת שהתחושה היא הדדית לגמרי.
ד"ר אורן חסון
מיניות מאיימת
⌄
טלטל יקרה,
מה שאת כותבת מתחבר גם עם ההתכתבות הקודמת שלך. אז, בתחילת הקשר, הרגשת מאויימת על ידי כל סיפורי הסקס שלו עם נשים לפנייך. עכשיו, הוא מדבר איתך על הסקס שהוא רוצה איתך, ואשר לא מתאים לך או לא תמיד מתאים לך. אם אם הצלחת להסביר לו מדוע הסיפורים שלו על יחסים עם נשים מן העבר לא מתאימים לך, וגם אם חדל, הוא עדיין מנסה להוליך אותך אל הצרכים המיניים שלו, על פי דרכו. בין אם זה על ידי מה שהיה לו (בעבר), ובין אם זה על ידי מה הוא רוצה (בהווה או בעתיד), ובכלל זה גם סיפור על צרוף צלע שלישית. יתכן מאד שהוא כן מתכוון לזה, אבל מודע לכך שזה לא יהיה. כך או כך, היחסים ביניכם הם שהוא עדיין מאיים עליך במיניות אחרת, שאינה שלך. האם זה כדי "לשכנע אותך" לתת לו אותה בכל זאת? האם זה כדי שתרגישי לא בטוחה ביחסים איתו כי את לא מספקת לו את מה שהוא רוצה? - אני לא יודע. כך או כך, הוא עדיין מתקשה להתחשב במקום הרגשי שלך, ולפחות בהיבט הזה מרוכז יותר בצורך שלו או בשליטה שלו בך.אם שיחה בעבר, בעניין ההוא, הועילה, אולי הגיע הזמן גם לשיחה על העניין הזה. את לא צריכה להרגיש "לא מספיק טובה", כשאת מעלה את הנושא. יש לך גבולות, הוא יודע אותם, והוא איתך למרות זה. אז בבקשה, שילמד גם שלא לפגוע בך. אל תרגישי רע עם זה.
טלטל
מיניות מאיימת
⌄
ד"ר חסון שוב שלום,אני מאוד מודה לך על התשובה. שוחחתי עם בן זוגי והסברתי לו שיש לי ראש פתוח אך רק לפנטזיות ואני לא רוצה לממש אותן וראוי שישארו בגדר פנטזיה.הוא אמר שמבין אותי ויודע שמבחינתי המקום של שנינו הוא מקודש ויודע שאין ברצוני לחצות את הגבולות שלי. אני מאד מקווה שלאחר השיחה הוא יכבד את המקום הזה שלי ולא יציע הצעות שאינן מתאימות לי. בכל מקרה - יש עם מי לדבר ולדבריו הוא אוהב אותי מאוד ורוצה שיהיה לי טוב. כולי תקווה שכך יהיה. שוב תודה רבה לך .
ד"ר אורן חסון
כשהגישה הישירה עובדת
⌄
טלטל יקרה,
אני שמח מאד שהגישה הישירה עובדת, ושבן זוגך אכן פתוח להקשיב לך. בהצלחה עם הביחד שלכם!