טיפול זוגי ומשבר אמון

תאריך פנייה: 22.03.2014 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שיש
אבודה
22.03.2014 • 18:30

בזוגיות 14 שנים התחתנו לאחר שמןנה יחד מגיל 20. לאחר טיפולים הצלחנו להביא לעולם 2 ילדים , במהלך ההריון השני פרץ ריב בו הוא עזב את הבית ( בכל מריבה קשה הוא עוזב ושובר את הכלים) ביקשתי שיחזור ונעבוד על זה ופניתי לראשןנה ליועצת זוגית . הייתה תקופה יחסית בסדר אבל כחודשיים לאחר החידה הכל המשיך להתדרדר, הוא אומר שאני לא מבינה אותו שהאינטראקציה בינינו לא טעבה, שלא הגענו לכלום , מאשים אותי בהמון , אם לא בהכל. יש לציין שהוא אדם מאוד ביקורתי ולא קל, לפני 5 שנים אף בגד בי וכשרציתי להיפרד עשה הכל כדי שאחזור והבטיח הרים וגבהות ( אז לא היו ילדים) ואני נתתי בו אמון שוב . עכשיו כשיש לנו 2 תינוקות הוא אוצה להתגרש ולא מוכן לשמוע, ניסיתי הכל ממש הכל , הלב דלי נקרע ואני מתקשה לחשןב על משהו אחר...כואב לי מאוד על המשפחה שלא תהיה ועל הזוגיות שהוא רואה בצורה כל כך רעה. שני מטפלים אמרו לי שתפיסת העולם שלו מאוד בעייתית גם את סה אמרתי לו אבל שום דבר לא מזיז לו כבר. חשוב לציין שהוא עובד בתחום מאוד תובעני ויובד שעות אבות להחזיר הלוואה שלקח. אני מאוד חוששת ואבודה .

שיש
אבודה
24.03.2014 • 07:11

מישהו?

ד"ר אורן חסון
זוגיות במשבר, טיפול זוגי
24.03.2014 • 11:23

שיש יקרה,
העלית הרבה מאד עניינים במכתב שלך, כך שברור שלא אוכל לפתור אותם כאן. כל אחד מהם גדול וכבד בפני עצמו. לא ברור לי גם מה הוא רוצה, כי לא כתבת על זה דבר, וגם לא על מה הויכוחים ביניכם חוץ מאשר הקושי שלך להתמודד עם הביקורתיות שלו. במקרה שלכם עשיתם בצדק כאשר הלכתם לייעוץ זוגי. האם הפסקתם? - לא ברור לי. אם כן, למה?כתבת שבנוסף ליועץ הזוגית, הלכת לעוד שני מטפלים. מתי? למה? גם מוזר לי שהם אמרו לך "שתפיסת העולם שלו מאד בעייתית", כי אמירה שכזו אינה צריכה להיאמר סתם בחלל האוויר. האם במקביל גם אמרו לך ולו איך להתמודד עם תפיסת העולם שלו? עם תפיסת העולם שלך? האם היית אצלם בשיחה לבדך?ברור לי שאתם זקוקים לעזרה. ברור לי שגם את זקוקה לעזרה. נסו להשיג אותה בכל דרך, ואם הוא מסרב בכל תוקף, לכי לטיפול מסודר, פרטי או ציבורי, כי את חייבת את הכוח לעצמך כדי להיות מסוגלת לגדל ילדים היטב. מגיע להם שתוקדש להם מספיק תשומת לך שלך, כאשר את איתם, ושלו כאשר הוא איתם, בין אם אתם ביחד ובין אם תחיו בנפרד, מבלי שהיחסים ביניכם ישפיעו על מה שביניכם כהורים, לבינם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083