מריבות בזוגיות: איך להימנע?
טל
ריבים בזוגיות
⌄
שלום.
אני וחבר שלי רק שלושה חודשים ביחד אבל גרים מאוד קרוב אחד לשני ולכן יש לנו זוגיות מאוד אינטנסיבית. מה שיכול להיות ממש ממש לא טוב אבל אני חושבת שאני מסתדרים בסדר ולמרות שאנחנו רואים אחד תשני כל יום אנחנו לא מגזימים ולאכל היום אחד עם השני.התחלנו לריב כמובן, שמבחינתי זה סימן שהוא מאוד טוב כי זה אומר שאנחנו מתחילים להכיר אחד את השני יות רטוב וןלומדים להתסדר אחד עם השניהבעיה היא שלמשל בשבוע האחרון רבנו המון ועל הכל דיברנו כמו שצריך והיינו סובלנים אחד עם השני הבעיה היא שאני מרגישה שאנחנו טיפה מתרחקים. אולי זאת סתם הרגשה שלי אני לא יודעת.חשוב לציין שבזמן האחרון בגלל ששנינו נורא עסוקים אנחנו מתנהגים קצת כמו זוג נשוי וכל היום בבית ולא יוצאים בכלל ועיפים כל הזמן. אני יודעת שזה לא טוב ואנחנו מודעים לזה שאנחנו חייבים לצאת ביחד ולא עם חברים שאנחנו חיבים לצאת לבד אבל אני לא יודעת עד כמה זאת הסיבה כי אנחנו כן הרבה ביחד וישנים המון ביחד.בקיצר אני אובדת עצותאנחנו מדברים אחד עם השני בטלפון ותוך שניה כועסים אחד על השניאנחנו מאוד אוהבים אחד תשני ואני ממש רוצה שהמצב יחזור ליהיות כמו בהתחלה
ד"ר אורן חסון
מריבות אינן חלק מזוגיות בריאה. להפך
⌄
טל יקרה,
אתם רק שלושה חודשים ביחד, גם אם אינטנסיביים. לכן, זה שהתחלתם לריב אינו סימן טוב. העובדה, אתם "טיפה מתרחקים". זה בגלל המריבות. ואתם "רבים המון". איך זה סימן טוב? לא עדיף "לדבר על זה"? "להקשיב זה לזה"? "לדון בחילוקי דעות מתוך סובלנות וסבלנות"? "להתפשר"? "לוותר?" – אלו הם סימנים הרבה יותר טובים לזוגיות בריאה, מאשר מריבות, בין אם הזוגיות טריה ובין אם היא ותיקה.ואולי כדאי שתדברי איתו על הקשבה הדדית, על סבלנות ועל סובלנות, וקחי את האחריות על חלקך ב"מריבות". הדדיות שייכת לשניים. דברו על זה. נסו להבין מדוע אתם רבים(כי אתם מרגישים פגועים? האם אפשר לנהוג אחרת?), וקחו אחריות. אחרת האהבה תתמסמס לכם מבין האצבעות.