אזהרה: קשר עם גבר נשוי - הסיכונים
חסוי
אהבה אסורה
⌄
לפני כ 8 חודשים התחלתי לעבוד במקום עבודה שמאוד שמחתי ואנחנו צוות של 5 אנשים כולל אותי ....2 גברים ועוד 2 נשים שעובדות איתי ....אני רוצה לציין שמאוד אהבו אותי והתחברנו כל הצוות מאוד ואני ביחסים מאוד טובים איתם ( אציין שאני הקטנה מכל הצוות בערך ב 8 -10 שנים ) ומתייחסים אלי מאוד טוב ...בכל משמרת אני עובדת אם אחד הגברים ובחורה כל פעם זה מתחלף .....עד כה כתבתי את הרקע ועכשיו אספר לבעיה שנקליתי אלי שמצד אחד אני מודעת לכך שזה חמור ביותר ומצד שני אינני מסוגלת לעצור אותה ...אחד הגברים שהוא בעצם גם נשוי בערך שנתיים היה ביחסי ידידות איתי ובאמת עזר לי בעבודה ונתן לי תמיד עצה אם היתי צריכה (אציין שגם חבר היה לי בתקופה שרק התחלתי לעבוד )ולאט לאט התחלתי להרגיש יותר ויותר חיבה אליו ושמתי לב שאני כבר לא הכי מתלהבת מיחסי אם החבר שלי ...התחלתי להרגיש גם שהגבר שאליו התחלתי להרגיש את אותה החיבה מתרחק ממני כלומר לא מהדיבור אלה בורח מכל מגע אפשרי איתי (אם כל הצניעות אני אציין שאני בחורה שנראת ממש טוב ומודעת למשיכה שיכולה לעורר ) ולא הבנתי מדוע עד שיום אחד אחרי העבודה הוא הקפיץ אותי על הדרך למקום שהיתי צריכה לנסוע ונתן לי נשיקה על השפתיים ולא דיברנו על זה ....אחרי חודש שעבר אחרי הנשיקה התחלנו להתקרב זה לזה והוא הסביר לי שהוא לא יכול לפתח רגשות אבל בעצם מאז שהכל התחיל הוא התחיל לקנא בכל אחד שהיה מתקרב לדבר איתי גם בענייני עבודה לחץ עלי באופן עקיף שאפרד מהחבר שלי (דיבר על כך שלא מתאימים וכ....) .....עשכשיו אעבור למצב שנמשך בחודש האחרון .....הוא מדבר איתי על כך שהשגתי את מה שרציתי כנראה מהתחלה שהוא יהיה תלוי בי וזה נאמר בידיוק במילים האלו ושהוא לא מסוגל לדמיים שאהיה אם מישהו אחר אחרי כל סוף שבוע חוקר אותי בשאלות מה עשיתי ואם החבר שלי לשעבר מתקשר.....הוא התחיל להגיד שהוא אוהב אותי ויש לו רגשות אלי ושזה מסבך אותו והוא חושב עלי יותר מידי והוא לא מפספס הזדמנות לנשק אותי ולחבק אותי ואני גם אוהבת אותו מאוד ....אבקש חוות דעת על המצב ולמה הוא יכול להתגלגל .....בתודה מראש ......
ד"ר אורן חסון
הסכנה: שלא תחזרי להיות מה שהיית!
⌄
חסוי יקרה,
זה כבר רע, וזה עלול להתגלגל יותר רע.אני חושש שיותר משאת אוהבת אותו, על כל הרע שבו, את אוהבת את ההרגשה שמישהו כל כך רוצה אותך.הוא שתלטן, הוא מבודד אותך מסביבתך, וסביר מאד שבתוך זמן קצר תמצאי עצמך תלויה רק בו, חברתית ורגשית, ומתקשה לצאת מהקשר הזה. הוא, לעומת זאת, שנשוי טרי, וכל ערב נמצא עם אשתו, רשאי לקנא, מה שמאפשר לו לא לספר יותר מדי על הקשרים שלו עם אשתו. ואם הוא מספר לך, כלל לא בטוח שמה שהוא מספר זה נכון. אחרי הכל, הדבר הכי חשוב לו זה לשמור עלייך לעצמו, ואם הוא יספר לך שיש לו יחסי אישות נורמליים עם אשתו, אולי לא תרצי להיות שם. במילים אחרות, הוא יעשה הכל כדי להשאיר אותך תחת שליטתו, ושקרים ומניפולציות רגשיות הם חלק מזה. שתלטנות כזו היא רעה כאשר מדובר בגבר פנוי, ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר בגבר נשוי.ואני חושש בעיקר מכך שיהיה לך קשה להיפרד כי "לא תרצי לפגוע בו". אחד הסיכונים של קשר כזה הוא שתלמדי ממנו, במקרה הטוב (שתצליחי לצאת ממנו מהר) להיות, בסופו של דבר, להיות יותר קשוחה וקשה מכפי שאת אוהבת לראות את עצמך. במקרה הרע (שלא תצאי מזה מהר), תלמדי שאת מסוגלת לספוג השפלות ועלבונות יותר מכפי שאת אוהבת לחשוב על עצמך. כך או כך, הקשר הזה ייצור אצלך שינוי תדמית משמעותי. אני ממליץ לצאת ממנו חזקה יותר. ואם את מרגישה עצמך מתחילה לשקוע ולהרגיש רע עם עצמך, ומבלי כוח לצאת – לכי ליעוץ פרטני לפני שהנזק יהיה גדול מדי.