מרחק רגשי בזוגיות: מה עושים?
יוסי ס
בעיה בנושא אהבה
⌄
אני ואשתי נשואים מזה 12 שנים + 2 בנים בכתות ב ודאני אדם שמה שאני מרגיש אני מייד אומר (לא שומר כלום )היא הפוכה ממני בעניין זההייתי רוצה להיות מאוהב ורוצה לראות את זה בדיוק כפי שאני מראה , מדי פעם שבא לי לחבק או לנשק אני מייד יוזם ועושה זאת .וזה יכול להיות מספר פעמים ביוםהיא לעומתי לא תעשה זאת מיוזמתה אלא במקרים סופר מיוחדים .אם בכלל.כמובן שיש לזה גם השתקפות מלאה גם בנושא המיניכמעט תמיד היא מתעלמת משיחה בנושא בתירוצים שונים ..הייתי מסכם את הבעיה באופן הזה:ישנם חלונות זמן שאורכם כ 3 ימים בערך שבהם היא מבקשת ממני לחבק אותהבלילה, אני מרגיש שזה בא מאהבהגם מצידה, ואני ישן מחייך ..ולפעמים גם יש סקסומייד בחלון זמן שאחרי היא "לא רואה אותי ממטר"המצב מביא אותי לתסכול כי אני לא מבין מה הסיבה היא אף פעם לא תנדב מידע , אני תמיד מחפש את האשמה בי , מצד שני אני יודע שלא תמיד אני הוא הגורם , אבל בנינו מה זה משנה - אותי זה מביא לתסכול ..אם הייתי יכול לשבת ולחכות לחלונות הזמן הטובים וברעים לא לקחת ללב הרי שהכל הייה בסדר .אני עדיין אחרי כל כך הרבה זמן יחד לא מבין את התופעה הזאת לאהוב ע"פ המצב רוח ???אשמח מאוד לקבל תשובהתודה מראשיוסי ס
ד"ר אורן חסון
פער בצורך רגשי: קרוב, ולא כ"כ קרוב
⌄
יוסי יקר,
מצד שני, הלחץ שלך גם מפריע לה. סביר מאד שהוא אחד הגורמים לכך שהיא מתרחקת ממך בין לבין. הצרכים שלה שונים משלך, והלחץ שלך גורם לך לא להתחשב בהם. התוצאה היא ששיווי המשקל שהגעתם אליו לא מספק אף אחד מכם, ובמרחק הזה שבין הצורך שלך ביותר אינפורמציה לצורך שלה ביותר מרחק – נוצר מתח לא קטן.אני חושב שכדאי שתלכו לטיפול. סביר שבהתחלה הוא יהיה סובב סביב תלונות של שניכם הנוגעות למה שכתבתי בפיסקה הראשונה, אבל בהמשך הוא יסייע לכם להרגע. ככל שאתה תירגע יותר, תלחץ פחות ותלמד לחיות עם זה יותר בשלום, כך היא תוכל להרשות לעצמה להתקרב אליך יותר מבלי להרגיש מאויימת. בסופו של דבר אתם אמורים להרגיש בנוח עם יותר קרבה מהיום ויותר מידע מהיום, אבל פחות, ואולי הרבה פחות ממה שאתה צריך עכשיו.