אלימות פיזית בזוגיות - שימי לב

תאריך פנייה: 23.03.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שני
סיכוי לאלימות פיסית עתידית?
23.03.2011 • 09:18

שלום
שמי שני ואני רוצה להתייעץ לגבי פוטנציאל לאלימות מצד בן הזוג שלי. אנחנו חברים 5 חודשים. הוא בן 31 ואני בת 26. הוא בחור רגיש, אפילו לפעמים נעלב משטויות, יש לו גם לפעמים התנהגויות ילדותיות אבל מצד שני קשוב אלי ולצרכים שלי. יוצא לנו להתווכח די הרבה לאחרונה. אני בחורה צינית יחסית ולפעמים עוקצת, מה שאני יודעת שיכול מאוד לעצבן לפעמים. הערתי לו הערה עוקצנית לפני שבועיים, וכתגובה הוא הפליק לי פםליק על העורף. זה לא כאב ומצד שני לא היה ליטוף. בתגובה יומיים שלמים לא דיברתי איתו ובסוף סלחתי לו ואמרתי לו שפעם הבאה ידבר ואני לא מוכנה לספוג דבר כזה.ואז היה עוד אירוע לפני יומיים - היינו באוטו, ואמרתי לו משהו שמפריע לי, שאני לא תמיד מאמינה למה שהוא אומר. הוא נעלב ובתגובה רכן לעברי, כשיד אחת מוטת הצידה ותפוחה ואמר לי "פעם אחרונה שאת אומרת לי דבר כזה. פעם הבאה את ---" ולא המשיך את המשפט, תפס את עצמו "בידיים", התיישר בכסא ושתק.שאלתי אותו "מה המשך המשפט? מה יקרה בפעם הבאה??" והוא ענה לי שכלום. לאחר יום כששאלתי שוב הוא טען שהוא בכלל רצה להגיד שפעם הבאה שהייתי אומרת את זה הוא היה אומר לילצאת מהאוטו ושזה היה המשך המשפט...... ואני נוטה לחשוב שההמשך בעצם בעל תוכן אלים (כמו למשל, פעם הבאה את...חוטפת סטירה נגיד).... עכשיו אנחנו שוב במשבר בגלל זה. יש לי סיבה לדאגה מולו? אני אוהבת אותו מאוד אבל לא רוצה ליפול לתוך מערכת יחסים אלימה. יש לה מאפינים אלימים?

ד"ר אורן חסון
אולי. שימי לב.
23.03.2011 • 21:52

שני יקרה,
כן. יש סיכוי לאלימות פיזית. אני אמנם יוצא מתוך הנחה שאת לא היסטרית וחרדתית, אבל לפי תאורך, אם הוא מדוייק ואובייקטיבי, זה נשמע עם כיוון לא טוב כאשר הוא מתוסכל מאד. זה קרה רק פעמיים בחמישה החודשים האחרונים, אבל זה קרה לאחרונה, והשאלה היא האם זה בגלל שהמתח ירד, והוא "חוזר לעצמו", או משום שהלחץ עלה, וכך הוא מתנהג בעיתות לחץ. כלומר, זה משהו שאת צריכה לשים לב אליו. זו אמנם לא היתה אלימות של ממש, אבל הוא לא אמור להתנהג איתך כפי שהוא מתנהג עם חבר גבר (הצ'פחה), והוא לא אמור להפחיד אותך כאשר הוא כועס. שימי לב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083