התחייבות בזוגיות: מה חשוב?
א
חיצוניות
⌄
האם לדעתך ניתן להתאהב ולהתחייב לגבר שהוא טוב אלי אבל מבחינה חיצונית הוא ממש לא הטעם שלי וגם משהוא בהתנהגות שלו קצת מפריע לי.אני בת 38 רווקה לאחר כמה קשרים לא בריאים, הכרתי בחור טוב אבל הוא לא עונה לדרישות שלי לגמרי (הוא כהה עור ואני אוהבת בהירים וגם התווי פנים שלו לא מה שאני אוהבת לגמרי) למרות שכן מבחינה מינית אני יכולה לימשך אליו, דווקא בסקס אני יכולה להימשך למכוער אם הוא מצויין בחום זה.אני רוצה מישהוא שיהיה יפה בעיני שיהיה לי כיף להציג אותו, מצד שני לא הייתה לי הצלחה בקשרים עד היום, גם בגלל שאני בעייתית עם מסגרות ודי מורכבת.מה עושים? האם זה יכול להצליח? תודה
ד"ר אורן חסון
"מה יגידו?"
⌄
א יקרה,
לא יכול להתחייב לך. את צריכה להכיר את עצמך. אני מכיר נשים שהמראה החיצוני של הגבר לא משנה להן כלל, ורבות שמראה מסויים הוא עניין הכרחי, וכאלו שחשבו שזה הכרחי להן עד שיצרו קשר עם מישהו שלא התאים למראה החיצוני שמושך אותן, ולאחר זמן מה התאהבו בו והמראה לו איבד משמעות.כך שאם השאלה שלך היא עקרונית, הרי התשובה היא שזה יכול להצליח. אם התשובה היא פרטית, לגבייך, אני לא יכול לדעת. בעיקר, אני חושב, את צריכה לשאול את עצמך עד כמה חשובה לך ההצגה של בן זוגך כלפי חוץ. כי אם זה זה, ולא עניין של משיכה חיצונית (כפי שכתבת), אז אולי הבעייתיות שלך, כולל העניין הזה, נובעים מחוסר ביטחון שלך, ובעיקר מהחשש של מה אומרים אחרים, ולא מתוך הרצון הפרטי והאישי שלך. אם זה המצב, חישבי על תהליך 'התבגרות' שבמהלכו תלמדי לכבד את רצונך את.