התמודדות עם שקרים בזוגיות

תאריך פנייה: 07.08.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שריתת
מה להחליט?!
07.08.2010 • 15:45

היי!אני בת 22 עם ילד (בן שנה) .קשה לי עם חבר שלי - גם אבא של הילד שלי כי אני תופסת אותו על שקרים בלי סוף לא בגידות אבל שקרים קטנים - אם יש כזה דבר בכלל .לדוגמא:שהוא היה אצל חבר כשהוא אומר שהוא בבית של ההורים שלוכאילו אם הוא יבקש ממני לצאת עם חברים אני לא ייתן לו אז הוא מחליט לשקר מראש כדי לא לקבל לא .מה שהכי משגע אותי זה שפעם אחת יצא לנו לדבר לא בהקשר אליי והוא סיפר לי כמה הוא שקרן טוב הוא מיתגאה בזה והוא "לימד אותי" אם יתפסו אותך תמשיכי עד הסוף לא משנה מה את בחיים לא מכחישה.פעם קראתי שהדרך הכי טובה להכיר בן אדם זה איך הוא מיתנהג לאחרים...קשה לי מאוד אם זה שהוא משקר עליי בכמויות בילתי ניסבלות ואני באה אליו בגישה הכי לא מלחיצה והוא בחיים לא מודה כמו שלימד אותי.בנוסף לזה שהוא מאוד שקרן יש לו המון בעיות אבל כרגע זה הכי רלוונטי אני חושבת שילד צריך להיות עם אבא ואמא אלא אם כן יש מתח...לכן רק בגלל השקרים שלו אני לא יודעת עד כמה זה שהוא שקרן יכול להזיק לילד אבל לפעמים בא לי פשוט ליתפוס את הרגליים וללכת כי זה משפיל להרגיש מרומה בימיוחד שאת יודעת שוואלה אין עם מי לדבר - לפי מה שסיפרתי.מה אעשה? להיפרד בגלל זה? בבקשה!?

ד"ר אורן חסון
לחיות עם שקרים?
07.08.2010 • 23:24

שריתת יקרה,
אני לא יודע אם את צריכה להיפרד על הרקע הזה. אבל ללא ספק את צריכה לשקול את הטוב ואת הרע, ולעשות החלטה. כל מה שאני יכול להגיד הוא שאם מה שתארת נכון, זה לא עובר לבד. זה יכול לעבור בטיפול – אם הוא ירצה בכלל לטפל בזה, ואני מטיל ספק בכך, כי לפי דברייך, מסכת השקרים היא חלק מהזהות שלו, ובעזרתה הוא מנווט את חייו החברתיים. ולכן, החליטי אם את יכולה להתמודד עם זה לזמן ארוך, ואם את בטוחה ומשוכנעת שלא, לכו לייעוץ זוגי, ומשם תצטרכי לנווט את הייעוץ לנושא השקרים. ואם לא, תוכלי להשתמש בנשק יום הדין – איום בפרידה אם זה לא יהיה, ואם גם זה לא יעזור, להיפרד. כל זה כאמור, בתנאי שאת משוכנעת שבתנאים הללו, סך הכל הרע יהיה רע יותר מסך הכל הטוב שבו, ושלא תוכלי להחזיק מעמד ביחסים מסוג זה.ואולי, אולי, אולי... תצליחי לשכנע אותו, לפני השימוש בנשק יום הדין, שהוא צריך שותפה. בית. מישהי אחת שאיתה הוא יהיה כן עד הסוף. אם את מוכנה לזה, על כל מה שזה אומר – לתת לו גב וגיבוי בכל עניין שאינו ביניכם – אולי זה אפילו יעשה לו טוב. השאלה אם גם לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083