מקום חשוב לילדים שלו

תאריך פנייה: 15.06.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אני
מוטרדת מאוד
15.06.2014 • 11:30

שלום
אני בזוגיות כבר 9 חודשים עם איש מקסים אנחנו אוהבים מאוד וטוב לנו ביחד.איננו מתגוררים ביחד.זוהי זוגיות שניה לשנינו.לבן זוגי שני ילדים שנמצאים אצלו בני 15 ו 12.הוא חשף אותי בפני הוריו ואחיו כבר בשבוע השני להכרותינו אך לפני ילדיו טרם עשה זאת,כך נוצרה מציאות שאיננו יוצרים קשר בשבתות מאחר והוא איתם[במהלך השבוע הוא איתי].קשה לי מאוד ודיברנו על כך,גם לו קשה וביקש זמן כדי לספר להם...לפני כחודשיים לקחנו פסק זמן שבמהלכו הכרתי אדם שפנוי במאה אחוז לזוגיות ואף נפגשתי איתו,סיפרתי על כך לבן זוגי שמעריך מאוד את כנותי אך קיבל זאת קשה ואף בכה כמו ילד ואמר לי "אני אוהב אותך ולא הייתי רוצה לשמוע שאת נפגשת עם אדם אחר אך מצד שני אני לא רשאי לעצור אותך..."יש לי התלבטות גדולה מאוד כי מצד אחד הלב אומר לחכות לבן זוגי שמוכן ורוצה אך בסבלנות ואילו הראש אומר להמשיך להיפגש עם האחר כי מי יודע...אדגיש כי מאז שסיפרתי לו על אדם האחר הוא באמת משתדל להיות איתי וכמה שיותר ואף אומר לי לא פעם דברים כמו "הלואי וכבר לא היו איתי הילדים ואז היינו חופשיים ורגועים..."אנא יעץ לי

ד"ר אורן חסון
מקום חשוב לילדים שלו
17.06.2014 • 10:19

את יקרה,
אני חושב שהדבר הנכון מבחינתו, מבלי קשר למה שהוא מרגיש כלפייך, הוא קודם כל לדאוג לרווחתם הנפשית של ילדיו. זו האחריות הראשונית שלו, הוא צריך שהקשר איתם יהיה טוב איתו ושהם ירגישו בטוחים איתו.האם הוא עושה זאת נכון, ונזהר במידה הראויה להם, או שהוא זהיר יתר על המידה? - את זה אין לי כלים לדעת. האם הם יקבלו אותך? האם את תקבלי אותם באהבה? האם הם לא ירגישו בוגדים באמם, וזה יקשה עליהם את התקשורת איתך? ואולי גם את התקשורת והחיבור איתו? האם את יציבה מספיק כדי לאפשר קשר בינך לבינם מבלי שיפגעו אם תחליטי ללכת יום אחד אם תכעסי עליו- כל אלה הם דברים שקורים לא פעם, ותלויים בכל כך הרבה גורמים שרובם אינם תלויים בך, שאין לי עליהם שום מידע.אני רק שומע שאת לא סומכת על כך שהשיפוט שלו הוא נכון, או שאת פגועה מכדי לרצות להאמין בו כאדם ולבטוח בשיפוט שלו, או שאת פגועה מכדי להתחשב בו או בילדים שלו. אחד מהדברים הללנו נכון. חשבי על כך היטב. יתכן שאת באמת לא בנויה נפשית להיות עם גבר שמקדיש מקום חשוב לילדים שלו.כרגע, בכל אופן, הפכת להיות יציבה פחות מבחינתו, כי את בקשר עם גבר אחר, ומהססת, ובכך את גם מראה לו, למרות הכאב, שהזהירות שלו אם לחשוף את ילדיו אליך, וליצור אצלם את המערבולת הרגשית הכרוכה בכך, מוצדקת, והוא נזקק עוד יותר להגן על ילדיו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083