דרכים לאושר לאחר פרידה

תאריך פנייה: 14.06.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אתי
זוגיות שעלתה על שרתון
14.06.2014 • 16:18

זה למעלה מ8 חודשים שבעלי עזב את הבית ולאחרונה נודע לי שהוא חי עם אישה בביתה. חיינו הזוגיים ידעו עליות וירידות בשנתיים האחרונות. בעלי איש עסקים שהרבה פעמים נעדר מהבית. אנחנו הורים ל 3 ששתיים נשואות וגם 2 נכדים. אנחנו בני 53. הוא חוזר ואומר שאני יקרה ושהוא מכבד אותי אבל לא מוכן לחזור הביתה. אני מטופלת בכדורי ציפרלקס וקלונקס וגם בונדרמין לשינה. אוהבת אותו למרות הכל ורוצה שיחזור. בוכה כל יום והוא מודע לכך. כואב לו שאני כך אבל הוא בדרכו. אשמח לעצה שתוכל להחזיר את הזוגיות. תודה.

ד"ר אורן חסון
דרכים שונות להגיע אל האושר
15.06.2014 • 16:00

אתי יקרה,
אין לי עצה שתוכל להחזיר לך את הזוגיות. אני לא יודע אם זה אפשרי בכלל, או באיזה אופן זה יכול לקרות שוב, כי כרגע, לפי מה שכתבת, טוב לו היכן שהוא נמצא. אני אפילו לא יכול לדעת אם הוא ירצה לחזור אם יהיה לו פחות טוב בלעדייך. אבל אני חושב שכרגע את שואלת את השאלה הלא נכונה.את שואלת "איך אני יכולה להחזיר אותו אלי?" כשאת צריכה לשאול את השאלה: "איך אני יכולה להיות מאושרת?" ואין בהכרח חפיפה בין השאלות. בהחלט יתכן שתוכלי להיות מאושרת גם בלעדיו, והסיכוי לזה כנראה טוב בהרבה מהסיכוי שתהיי מאושרת איתו, כי לא בטוח כלל שהוא יחזור אליך. אבל בשביל זה את צריכה לקחת את האחריות על האושר שלך, ולחפש לך משמעויות נוספות לחיים, שחלקן באות דרך הילדים והנכדים, וחלקם דרך עשייה ועיסוק בתחומי עניין שונים, בתחומים חברתיים שונים, ובפתיחות לקשר חדש.והדבר הראשון שיעזור לך להיות מאושרת הוא כנראה לומר לעצמך שיש דרכים אחרות לאושר, ושהגיע הזמן לחפש אותן.את מטופלת בכדורים, שמקטינים את החרדות והדיכאון. אני חושב שחשוב מאד שתלכי לטיפול נפשי, כלומר, לשיחות, ולא רק לטפל בעצמך בכדורים, כדי שיתנו לך כוח, כדי שיהיה לך מישהו מקצועי שאיתו תוכלי לבדוק את כל האפשרויות העומדות בפנייך, ואני מתכוון לכלהאפשרויות העומדות בפנייך, וכדי שיהיו לך הכוח ושיקול הדעת לעשות את מה שנכון לך לעשות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083